От стъпването на първия човек на Луната може и да

...
От стъпването на първия човек на Луната може и да
Коментари Харесай

Защо Япония и ЮНЕСКО ще изстрелят 275 езика на Луната

От стъпването на първия човек на Луната може и да са минали към този момент 55 години и към този момент да не се приказва за идващ опит, само че това надалеч не значи, че няма и други способи да се усили човешкото наличие в Космоса.
 SpaceX по пътя към Луната - сполучливото изстрелване на Odysseus и за какво е значимо то
SpaceX и NASA - една крачка по-близо до Луната

Нов триумф за Съединени американски щати и частната компания

Една от концепциите за това е на ЮНЕСКО и японската компания за проучване на Луната iSpace. Тяхната обща цел е да запазят забележителен аспект от човечеството на спътника на нашата планета.

Двете организации работят взаимно по идната задача Hakuto-R 2, която ще изпрати роботизиран спускаем уред до лунната повърхнина с скъпо наличие - диск с 275 езика и други културни артефакти, квалифициран от организацията на Организация на обединените нации. Проектът се преглежда като опит да се избави част от човешката история при положение, че оцеляването на хората на Земята в бъдеще е застрашено.

Ако графикът е спазен и върви по проект, iSpace възнамерява да включи диска с 275-те езика като част от задачата Hakuto-R 2 и да го изстреля към Луната в края на 2024 година

" Поддържането на езиковото разнообразие и опазването на културата са значими аспекти от мандата на ЮНЕСКО. За нас е огромна чест да обявим, че задачата Hakuto-R 2 на iSpace ще способства за реализирането на лунната задача на ЮНЕСКО в интерес на света ", споделя в свое изказване Жулиен Ламами - основен изпълнителен шеф на iSpace-Europe.

Той добавя, че екипът напредва в работата си по задачата Hakuto-R 2 с последните достижения в развиването на спускаемите апарати и марсоходите. Засега обаче компанията не може да се похвали с триумфи.
 Истинската възраст на Луната и новите проучвания на проби, донесени от Аполо 17
Каква е същинската възраст на Луната

Отговорът се скрие в проби на 50 години

Първият уред, който японците изпратиха на Луната - Hakuto-R, бе изстрелян през декември 2022 година Той направи опит за кацане на 25 април предходната година, само че се разруши, поради неправилно изчислена от бордовия компютър височина, написа NDTV World.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР