С официална церемония тази вечер, 14 май, ще бъде открито

...
С официална церемония тази вечер, 14 май, ще бъде открито
Коментари Харесай

Секс скандали в навечерието на филмовия фестивал в Кан

С публична гала довечера, 14 май, ще бъде намерено 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан, Франция. Тази година в надпреварата за огромната премия " Златна палма " се се състезават общо 22 кино лентата, измежду които новите продукции на режисьорите Франсис Форд Копола, Дейвид Кроненбърг и Йоргос Лантимос.
 Най-изненадващите тоалети на аления килим в Кан
Най-изненадващите тоалети на аления килим в Кан

Двойни рокли, джобове и обгорени облекла

Поради положителни и неприятни аргументи, на и отвън аления килим, светлината на прожекторите е ориентирана към дамите. Докато каймакът на женските кино гении, в това число холивудската актриса Мерил Стрийп и британката Андреа Арнолд, се приготвят да получат обилни награди за кариера, мрачен облак заплашва началото на фестивала.

Очаква се да бъдат оповестени нови обвинявания за малтретиране на дами в европейската развлекателна промишленост, което може да засенчи блясъка на феминисткото разкриване. Екранните достижения на Стрийп ще бъдат отпразнувани с почетна Златна палма на церемонията по откриването, а ден по-късно Арнолд, всепризната английска кино режисьорка, ще получи влиятелната премия Carosse d " Or от френската режисьорска колегия.
 Снимка 664982

Всичко това се случва в година, в която американската режисьорка Грета Геруиг, известна с кино лентата " Барби " от предишното лято, ръководи жури, което включва звезди като Ева Грийн и Лили Гладстон.

В навечерието на годишната среща на Лазурния бряг във Франция обаче се разпространиха изказвания за съществуването на скришен лист от 10 мъже в промишлеността, в това число водещи артисти и режисьори, които са се държали по неприличен метод към редица дами. Смята се, че имената, разказани като " избухливи ", са били изпратени анонимно до Националния център за кино в Париж, дружно с други водещи компании за кино финансиране във Франция.
 Horizon, an American Saga - режисьорският филм на Кевин Костнър, който ще има премиера в Кан
Кевин Костнър избира Европа за премиерата на новия си филм

За какво става дума в Horizon, an American Saga

Според публикации в Le Figaro и сатиричното списание Le Canard enchaîné, уредниците на фестивала са основали екип за ръководство на рецесии, който да отговори на обвиняванията. Може да се наложи филмите да бъдат отстранени от графика на прожекциите, в случай че включват забъркани имена. Предстоящите разкрития може да се окажат подобаващ мотив за премиерата в сряда, 15 май, на къс френски филм със заглавие Moi Aussi, в който се споделя за злоупотребите в промишлеността.
 Снимка 664981

Филмът, който беше прибавен към програмата Un Certain Regard на фестивала в последния миг, се чака да се окаже също толкоз избухлив, колкото и описът, с помощта на прочувственото си наличие. Създаден от артиста Джудит Годреш, наричана " посланикът на #MeToo " във Франция, той се основава на думите на доста дами сътрудници и е показан под формата на хорово произведение, сплотяващо разнообразни персонални истории.

" Изведнъж пред мен се появи навалица от жертви, действителност, която представляваше и Франция, толкоз доста истории от всички обществени среди и генерации ", обяснява Годреш. " Тогава въпросът беше какво щях да върша с тях? Какво вършиме, когато сте изумени от това, което чувате, от огромния размер толкоз персонални самопризнания? "
 Мария Бакалова като Ивана Тръмп в „ Стажантът “ на филмовия фестивал в Кан
Мария Бакалова все по-близо до нова номинация за Оскар

Актрисата играе Ивана Тръмп в нов биографичен филм

52-годишната актриса за първи път раздруса френското кино през февруари, когато упрекна режисьорите Жак Дойон и Беноа Жако, че са я изнасилили през 80-те години, когато е била тийнейджърка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР