Кога за последен път записахме нещо на ръка? За много

...
Кога за последен път записахме нещо на ръка? За много
Коментари Харесай

Защо е важно да пишем на ръка

Кога за финален път записахме нещо на ръка? За доста от нас писането на ръка може да се е трансформирало в рядка, в случай че не и изоставена, процедура. Възможността да водим бележки на телефони или да вкарваме хрумвания благодарение на клавиатури нормално е по-бърза и лесна, само че дали цената на писането на ръка е изчезнала вечно? Не и съгласно ново проучване, изследващо когнитивните изгоди от писалката и хартията.
 Симеон Попов - 12-годишното момче от Петрич, което написа автобиография на британски
На 12 година си и пишеш книга, само че си българин и получаваш доста рецензии

С какво The Book Of Me подразни мнозина

За някои професионални писатели концепцията, че писалката може да помогне за творчеството и мисленето, няма да е вест. Въпреки цифровия завой, някои писатели не престават да употребяват ръкописен текст като метод да покачат продуктивността си. Научният свят обаче едвам неотдавна стартира да хваща хипотетичните изгоди от тази процедура, само че първите резултати към този момент са безапелационни. И по този начин, за какво е значимо да пишем на ръка?

Отговорът наподобява е обвързван с относителната трудност на действието спрямо писането на компютър. Писането на ръка изисква повече придвижване, повече умения и съгласуваност и по-голямо зрително внимание и по тази причина предизвиква разнообразни елементи на мозъка да се обединят, с цел да трансфорат формите в главите ни в нещо очевидно на страницата.
 Снимка 664923

Що се отнася до писането на компютър, тук тази трудност липсва. Точно по тази причина възходящите доказателства сочат, че прекомерното разчитане на писането на компютър, изключително за децата, е по-малко дейно за учене, до момента в който за възрастни скоростта на въвеждане може да ни разреши да записваме информация буквално, само че това не значи, че я обработваме свястно.
 Снимка 664924

И въпреки всичко писането на компютър не е неефикасно. Все още можем да сътворяваме сходни връзки и да интегрираме информация, само че би трябвало да го вършим по-съзнателно. И това, че ръкописът наподобява по-полезен за запомняне и обработка на информация, не значи, че би трябвало да изхвърлим цифровите си принадлежности. Някои проучвания даже демонстрират, че елементарното потребление на химикалка върху екрана може да бъде също толкоз потребно, защото придвижването на писане е значимо, а не носителят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР