На 25 март тази година френският вестник Нувел Обсерватьор публикува

...
На 25 март тази година френският вестник Нувел Обсерватьор публикува
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Вицепремиер-патриот и министър са замесени в продажба на българско гражданство

На 25 март тази година френският вестник ”Нувел Обсерватьор ” разгласява журналистическо следствие с обстоятелства, базирайки се на Катя Матева, някогашен шеф на дирекция ”Българско поданство ” в Министерството на правораздаването.
Въпросното следствие е за това, че хора от българските управляващи от най-високо равнище продават българско поданство на чужденци - даже на такива, които са престъпно проявени. Това сподели Велизар Енчев по БТВ.

В следствието се твърди, че един вицепремиер националист и един министър са забъркани. Те са двама - Валери Симеонов, само че по-скоро не е той, и Красимир Каракачанов, който назначава от четири години шефовете на тази организация ", сподели Енчев.

" Преди две години Катя Матева разкри, че главният източник на доходи във Вътрешна македонска революционна организация е посредством две компании за преводи и заверка. Казва, че един водач на партия от дребната коалиция взима по 550 до 1500 евро на всеки македонец, с цел да го направи български жител. Цитирано е името на Каракачанов. В разсследването на френския вестник има посочени съответни имена, съответни компании, съответни адреси. След всичко това на 20 юни аз написах писмо до Европейската комисия и получих отговор от там. Уверяват ме, че в детайли ще се срещнат с моето писмо ".

" Изпратил съм писма и до ДАНС, прокуратурата и премиера. В европейските институции всичко не е толкоз чисто, колкото наподобява ", добави той. Велизар Енчев разкрива и за какво Катя Матева към този момент не е чиновник на Министерството на правораздаването. " Екатерина Захариева я освобождава от служба, а Цецка Цачева тази година я уволнява. Аргументите са, че госпожа Матева основава проблеми и петни престижа на България пред европейските институции ", изясни Енчев. " Това е верига, неслучайно арестуваните са над 20 души. Каракачанов в случай че не е знаел, е трябвало да знае, а в случай че има очевидци, които да потвърдят, че е знаел, той би трябвало да е на едно друго място. Положението на вицепремиера е под въпрос, той би трябвало да си подаде оставката или до изясняване на всички елементи той не би трябвало да бъде вицепремиер и министър на защитата ", безапелационен е Енчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР