На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари и почитаме

...
На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари и почитаме
Коментари Харесай

Отбелязваме празника на българските лекари

На 19 октомври означаваме празника на българските лекари и почитаме паметта на техния настойник Свети Йоан Рилски Чудотворец, посветил живота си на това да лекува хората.



По този мотив Военномедицинска академия публикува следния пост във Фейсбук:

" Постиженията на другите школи на ВМА, одобрени през годините, от дълго време са известни и отвън рамките на България.  Благодарение на професионализма, ентусиазма и човещината, с които ежедневно, Вие сътрудници, почтено защитавате името на българския доктор.  Лекарите са борците и героите, които дружно със своите екипи заслужават да получават самопризнание всеки ден. Заради пристрастеността, с които работят, грижите и разбирането. Заради вярата, която подаряват, макар компликации, които от време на време срещат и тъй като връщат насладата. "

Постът гласи още: " Често четем заглавия в медиите за медицински чудеса, само че тези истории за успех няма по какъв начин да се случат без Вас, сътрудници! Благодаря Ви за високия професионализъм и сърцата работа, с помощта на които тези чудеса се стават действителност.

Честит празник! Нека Свети Йоан Рилски Чудотворец да закриля Вас и фамилиите Ви. "

По повод днешния празник довечера за 20-и път ще бъдат връчени премиите за принос в медицината " Лекар на годината ". Престижното отличие се дава от Българския лекарски съюз, а по традиция церемонията съответствува днешния празник. За първи път, с изключение на нормалните 5 категории, ще бъде връчено и специфичното отличие за лекарска безрезервност и нравственос " Д-р Стефан Черкезов “. Преди 60 години доктор Черкезов дава живота си, с цел да избави 47 души.

По мотив днешния ден, довечера за 20-и път ще бъдат връчени премиите за принос в медицината " Лекар на годината ". Престижното отличие се дава от Българския лекарски съюз, а по традиция церемонията съответствува с днешния празник.

За първи път, с изключение на нормалните 5 категории, ще бъде връчено и специфичното отличие за лекарска безрезервност и нравственос " Д-р Стефан Черкезов “. Преди 60 години доктор Черкезов дава живота си, с цел да избави 47 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР