Днес в Ливан председателката на Европейската комисия Урсула фон дер

...
Днес в Ливан председателката на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Ливан ще получи 1 млрд. евро от ЕС за удържане на потока от мигранти

Днес в Ливан председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Кипър Никос Христодулидис ще разгласят помощ от Европейски Съюз на стойност един милиард евро за удържане на потока от мигранти, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

 

Кипърското държавно управление насочи напоследък вниманието на интернационалната общественост към невъзможността за удържане на възходящата бройка на сирийските мигранти, идващи от Ливан, и прикани Европейски Съюз да предприеме ограничения.

 

" Връзките сред Ливан и Европа са дълбоки. Президентът Христодулидис и аз сме тук, с цел да заявим, че Европейски Съюз поддържа твърдо Ливан и неговия народ. И ние желаеме да засилим нашето дългогодишно съдействие ", написа Фон дер Лайен в обществената платформа " Екс ".

 

Парите от Европейския съюз ще бъдат употребявани за възстановяване на здравните, просветителните и обществените грижи в Ливан, споделят за ДПА представители на Европейски Съюз. Част от средствата, които ще бъдат отпуснати, са предназначи за националните сили за сигурност, както и за битката с контрабандата, за стопански и финансови промени, прецизира организацията.

 

В проекта за финансиране е залегнало и подпомагането на законната миграция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР