ЖЕНЕВА (AP) — Организаторите на конкурса за песен на Евровизия

...
ЖЕНЕВА (AP) — Организаторите на конкурса за песен на Евровизия
Коментари Харесай

Организаторите на конкурса за песен на Евровизия са готови да премахнат палестинските знамена или символи

ЖЕНЕВА (AP) — Организаторите на състезанието за ария на Евровизия обявиха в четвъртък, че си резервират правото да отстранен палестински флагове и пропалестински знаци от шоуто идната седмица в Швеция.

Съобщението пристигна на фона на нарасналото напрежение към присъединяване на Израел в годишния музикален конкурс поради военната му акция против Хамас в Газа, която към този момент е в седмия месец. Очаква се пропалестински групи да провеждат огромни митинги в Малмьо, с цел да покачат осведомеността за своята идея.

Мишел Роверели, началник на връзките на Европейския съюз за радио и телевизия, който управлява шоуто всяка година, сподели, че купувачите на билети имат право да носят и демонстрират единствено флагове, които съставляват страни, които вземат участие в събитието, както и знамето с цвят на дъгата.

Базираният в Женева EBU си резервира правото „ да отстранява всевъзможни други флагове или знаци, облекла, предмети и банери, употребявани с евентуалната цел за инструментализиране на телевизионните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР