Мустафа Карадайъ преизбран за председателДвижението с амбиция за участва в

...
Мустафа Карадайъ преизбран за председателДвижението с амбиция за участва в
Коментари Харесай

ДПС: Ще направим живота на българите по-добър /ОБЗОР/

Мустафа Карадайъ избран отново за ръководител

Движението с упоритост за взе участие в ръководството

Доган: Благодаря ви, че ви има

Задачата на дилемите е  да предотвратим очертаващата се филантропична злополука, сподели почетният ръководител

 

Ние сме партия която върви напред. Развива се! Твърдо имаме вяра, че триумфите се дължат на напъните на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има  упоритост да взе участие в ръководството, ние знаем, че имаме силата, волята и потенциала да работим и да създадем живота на българските жители по-добър. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, закривайки юбилейната Х Национална конференция на Движението. И разгласи: „ Вярваме, че можем и би трябвало да възстановим демокрацията и да пазим мира като полезност! ”.

Карадайъ бе избран отново за ръководител втори мандат. Юбилейният конгрес се организира напълно онлайн. В него участваха 900 членове на партията, като за пълноценното им включване в полемиките Движението построи над 100 онлайн точки в страната.

Движение за права и свободи със поръчка за изпълнителната власт

Заявката за съществено наличие на Движение за права и свободи в изпълнителната власт бе дадена от Мустафа Карадайъ още в политическия му отчет при започване на Конференцията. Движение за права и свободи би трябвало да има значимо присъединяване освен в парламентарната и локалната власт, само че и в централната изпълнителна власт. Само тези, които могат да назоват задачите на своите дейности, могат и да ги реализиран, безапелационен бе Карадайъ.

Доброто показване на идващите парламентарни избори е въпрос на чест за Движение за права и свободи. Бедете живи и здрави, с цел да отстоите себе си във времето, съобщи ръководителят. И се обърна към делегатите с прочувствени думи за обединяване и подготвеност за подсилване на организационните структури. “Избирайки управителните органи на партията, би трябвало да скрепим тези решения с персоналната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е належащо, с цел да укрепим и развием организационните си структури, с цел да изградим имунитет против всеки политически вирус. ”, сподели Карадайъ.

Карадайъ: Движение за права и свободи с историческа задача за България

Заявката на Движение за права и свободи за чудесно показване на изборите и съществено наличие в изпълнителната власт бе подплатена с признатата стратегия. С нея Движението предлага съответна визия за излизане на страната от коранакризата.

Налице са предпоставки за историческа задача на Движение за права и свободи в името на спасението на демократичното бъдеще на България, съобщи още в политическия си отчет ръководителят Мустафа Карадайъ. Трябва да използваме нашата мощ и сила. Трябва да бъдем дейни и да изпълним нашата стратегия за ускорено и догонващо развиване на България, безапелационен бе той. Извънредната конюнктура изисква изключителни дейности, отсече Карадайъ.

„ Днес е в ход атомна гражданска война в цифровата епоха ”

Движение за права и свободи сложи въпроса за целите на страната: чист въздух, чиста вода, храна, сила, включването на свободните и дейни жители във вземането на решения и в контрола по тяхното осъществяване, както и потреблението на модерните технологии.

" Днес е в ход атомна гражданска война в цифровата епоха. Това постанова нов интегриран метод за ръководство на естествените резурси, нов модел на взаимоотношение сред обществените управляващи и бизнеса ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ особено акцентира ролята на почетния ръководител доктор Ахмед Доган за развиването на Движение за права и свободи.  „ Големите неща са присъщи на хора, които са способни да виждат бъдещето, да отприщват и контролират вътрешната мощ на груповото тяло, да насочват и да дават посоката си ”, сподели Мустафа Карадайъ. И продължи: „ Ние в Движение за права и свободи имаме редкия късмет да сверяваме часовника си с общественик и политик като доктор Ахмед Доган ”.

Движение за права и свободи отбелязва своето безпокойствие от ръководството на страната, от рецесията в опазването на здравето, от положението на образованието, сподели още Карадайъ. И подложи на унищожителна рецензия кабинета. Според него решенията към този момент са отвън опциите на държавно управление.

„ Имаме потребност от обединяване с ясна посока на развиване. Управлението на ГЕРБ е неуспех. Липсва ясна стратегия за ускорено развиване, а национал-популистката същина на ГЕРБ има за основа цел разделяне и опълчване на нацията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституция и законите на страната ", акцентира Карадайъ.

Почетният ръководител към Движение за права и свободи: Благодаря ви, че ви има!

Благодаря ви, че ви има! Това прочувствено сподели на членовете на Движение за права и свободи почетният ръководител на Движението доктор Ахмед Доган. От негово име одобрение към форума прочете евродепутатът Илхан Кючюк. След това почетният ръководител персонално се включи, с цел да благодари на партията за брилянтно проведения онлайн конгрес.

" Понякога по този начин съм се сърдил на ориста, че ме направи политик, само че като виждам по какъв начин се развивате, значи би трябвало да се извиня на ориста, тъй като получавам огромно вътрешно задоволство като ви виждам. Благодаря ви, че ви има ”, обърна се доктор Доган към членовете на Движението. И съобщи: „ Убеден съм, че ви следва доста забавно бъдеще, изключително в подтекста на вашата отговорност, на този хъс, които имате да вършиме нов свят. Поздравявам всички и по отношение на идните празници! ".

Доган уточни задачата на дилемите: Да предотвратим очертаващата се филантропична злополука

Задачата на дилемите е да предотвратим очертаващата се филантропична злополука, сподели в приветствието си към високия конгрес доктор Доган. Според него световното единение, обединените старания и заедността са днешните уроци на днешния свят. Думите му бяха посрещнати с бурни овации и възгласи Движение за права и свободи.

Всички старания би трябвало да бъдат центрирани в битката с ковид и следствията от него, разгласи почетният ръководител на Движението. И съобщи: " Живеем в сложни и непредвидми времена. Нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисляне. Коронавирусът преобрази политически действителности, смени политически субекти, сподели дефицитите на държавните институции, удари стопанската система и ужким миксира пластовете на корпоративните и публични ползи, с лека ръка издигна здравната сигурност на жителите в главен приоритет на всички страни ".

Доган счита, че разтърсванията от всички промени, наложени от COVID-19, ще бъдат съизмерими с изменението на климата и огромни войни.

" Точно в подобен сериозен миг от живота на човечеството изрази като " световно единение, обединени старания и заедност " са най-често изговаряни апели към всички. Няма подозрение, че всеки схваща смисъла на тези послания, само че единствено когато е надвиснала обща заплаха над главите ни. Пожелавам на всички да преговорим уроци за единение и заедност, таман по тази причина задачата на дилемите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта филантропична злополука, всички старания би трябвало да бъдат центрирани в битката с ковид и следствията от него ”, безапелационен бе доктор Доган.

Ердоган с прочувствен привет към Движение за права и свободи

Емоционално одобрение към делегатите на Десетата национална отчетно-изборна конференция на Движение за права и свободи насочи президентът на Р Турция Реджеп Таийп Ердоган. За първи път конгрес на Движение за права и свободи е почетен от президента на прилежаща Турция.

Уважаеми членове на Движението за права и независимост, скъпи братя и сестри, приветствам ви с най-сърдечни усеща на любов и блян, съобщи Ердоган. И разгласи: Виждаме, че под председателството на моя безценен другар Бойко Борисов България се оправя с рецесията, подбудена от пандемията. Изхождайки от разбирането, че „ Приятел в потребност се познава ”, Турция също оказва поддръжка съгласно силите си на другарските и братските нации, сподели още президентът на Турция. В най-критичния интервал бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й здравна помощ, напомни президентът. И изрече съболезнования на всички българи, които са изгубили близки в пандемията

Ханс Ван Баален към Движение за права и свободи: Победа на изборите

Редица задгранични водачи насочиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция на Движение за права и свободи.

Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал , поздрави Движение за права и свободи за 30 годишния празник. По думите й Движение за права и свободи може да покаже на целия контитент водещата роля за интеграцията на Югоизточна Европа. Хаите разгласи, че се чака България да бъде покровител за демокрацията и стабилността. " Ние показваме нашата убеденост, че страната би трябвало да се ръководи от партии, които споделят основополагащите полезности на демокрацията. Надяваме се, че Движение за права и свободи ще бъде притежател на мир, разцвет и демократично развиване на страната ", съобщи Хаите.

Президентът на АЛДЕ Ханс Ван Баален посочи, че Движението играе жизененоважна роля в Европейския съюз. " Необходимо ни е да имаме безвреден район и в това отношение Движение за права и свободи играе значима роля. Движение за права и свободи играе решаваща роля във вътрешен проект, уповавам се, че вие ще отпразнувате страхотна победа на изборите ", обърна се президентът на АЛДЕ към форума. Бившият началник на АЛДЕ Сър Греъм Уотстън пък сподели, че на премиера Бойко Борисов би трябвало да се прошепва, че стилът на Лукашенко към този момент не е на мода и добави, би трябвало да сме сигурни, че при тези избори Движение за права и свободи ще реализира висока позиция и ще развее знамето на демократичните подходи и полезности.

Президентът на Либерална мрежа на югоизточна Европа Роман Якич посочи ролята на Движение за права и свободи в борбата с ръководещите за провеждането на предизборните акции на друг език от българския.

Поздравление на български език насочи Наргиз Гурбанова, дипломат на Азербайджан у нас.

Инж. Хасан Азис: На изборите да върнем властта на хората

На идните парламентарни избори би трябвало да върнем властта на хората, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали инж. доктор Хасан Азис пред Х Национална отчетно-изборна конференция на Движението. Всеки един от нас, който има връзка с Движението за права и свободи и е подкрепял политиката на Движение за права и свободи би трябвало да има самочувствието, че е част от демокрацията и демократичния развой на България, сподели инж. Азис. И добави: „ Поздравявам и благодаря от името на управлението на партията ни, на кметовете, общинските ни съветници за виновното и съответно отношение и за грижата им за хората по време на пандемията! ”.

Най-иновативният конгрес

Конференциятана Движение за права и свободи бе пример за новаторско извършен конгрес по време на пандемия. Тя се състоя напълно онлайн, засенчвайки мултимедийните представления на ГЕРБ. В отговор на провокациите на времето, свързани с пандемията “Ковид-19 ”, партията провежда своите структури в построяването на повече от 100 онлайн-точки. Форумът бе открит от Юнал Лютфи, който се обърна първо към доктор Ахмед Доган, след това към участниците и гостите на конференцията.

" Д-р Ахмед Доган заложи механизмите на обновяване и последователност, с цел да може през днешния ден Движение за права и свободи да е главен фактор на политическата  сцена у нас ", уточни Лютфи и акцентира че Движение за права и свободи е консолидирана. " Некомпетентното ръководство на това държавно управление докара до боязън и безпорядък в страната ", съобщи Лютфи.

Три генерации на една маса

Три генерации политици от Движение за права и свободи седяха един до различен на председателската маса на форума, показвайки приемствеността в партията. Водещ на Конференцията бе зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, представител на младото потомство в Движение за права и свободи. Той седна до ръководителя Мустафа Карадайъ и до доайена Юнал Лютфи.

Високият конгрес бе следен от посолствата на Съединени американски щати, Турция, Китай, страни от Европа, членове на Европейски Съюз и други Мотото на юбилейната конференция бе " Свобода, единение, заедност ".

Тази година Движението за права и свободи означи 30 години от своето основаване – Движение за права и свободи е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е извършена на 26 март 1990 година. На нея за ръководител е определен доктор Ахмед Доган, който и до през днешния ден е Почетен ръководител на Движение за права и свободи.

Сред формалните посетители бяха Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, ръководител на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, основен секретар на групата „ Обнови Европа “ в Комитета на районите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), ръководител на АЛДЕ групата в Екологичен потенциал (2002-2009).

Поканени бяха още Реджеп Тайип Ердоган, президент на Р Турция и ръководител на Партията на справедливостта и развиването - АК празненство (AK parti), Кемал Кълъчдароглу, ръководител на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели, ръководител на Партията на националистическото деяние (MHP), Мерал Акшенер, ръководител на Партията на положителното (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на Европейски Съюз, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на Организация на обединените нации, посланиците на Балканските страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР