Мустафа Карадайъ от ДПС произнесе своята политическа реч от трибуната

...
Мустафа Карадайъ от ДПС произнесе своята политическа реч от трибуната
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Не искаме да управляваме нито с ГЕРБ, нито с ПП

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи произнесе своята политическа тирада от трибуната на Народното събрание като посочи желанието на партията си: " Не желаеме да управляваме нито с ГЕРБ ", нито с Политическа партия, съобщи БТВ:

" Днес е време за разбори и равносметки, за проекти и тактики. Народът никого не овласти да сформира еднопартийно държавно управление. Първите две парламентарни групи не вършат болшинство. Народът още веднъж потвърди, че е умен. За следващ път се видя, че уроците не са научени, поуките не са извлечени. Политиците не съумяха да обяснят на хората какви политики оферират, какви решения имат за рецесиите, а водиха акции на ненавист, опълчване и разделяне. За следващ път нямаше разговор, а неналичието му е главен белег на ръководещите през последното десетилетие. 

Липса на разговор сред институциите и в обществото е несъмнено изискване за рецесия и разпад. И може би това не е единствено проблем на партиите, а е въпрос с препатка към актуалната рецесия в общуването изобщо. Оснона задача е да решим казуса с неналичието на разговор, с цел да отговорим на провокациите пред нас. 

Лесно е да кажеш, че избирателиете са ти отредили място на съпротива, само че те са ни избрали да се оправим с рецесиите в условия на растящи цени, беднотия, мраз, мрак и други

Ние сме подготвени на разговор, потвърдили сме го. Доказали сме, че можем да мислим дълготрайно. Така политиците могат да намират правилните решения. Готови сме на разговор в името на жителите. 

България би трябвало да продължи своето евроатлантическо развиване. Ние сме членове на НАТО и Европейски Съюз и точка. Да седнем на масата на договарянията. Лесно е да кажеш, че няма да работиш с някого.

Лесно може да се уточни, че през последините 12 години само Движение за права и свободи беше същинска съпротива на ГЕРБ. И в този момент се борим с модела ГЕРБ, само че с други реализатори. Ние не желаеме да сме с ГЕРБ. Нито с управлявалите пез последната година и половина. Защото едните вкараха популизма във властта, а идващите престъпвайки главния закон, с цел да влязат във властта, лишиха държавността с ускорени темпове. Реставрираха неприятни мемоари, украдаха парите ни, направиха ни длъжници за генерации напред. Можем елементарно да се обявим за жертви, само че няма, тъй като е безконтролно. Това е безконтролно. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР