Мразя всички съществуващи клишета за прошката.Знам всяка поговорка, всеки съвет,

...
Мразя всички съществуващи клишета за прошката.Знам всяка поговорка, всеки съвет,
Коментари Харесай

Да простите значи, че сте готови да съберете сили и да продължите напред

Мразя всички съществуващи клишета за прошката.

Знам всяка сентенция, всеки съвет, всяко общоприето мнение, тъй като се пробвах да намеря отговори в книгите. Прочетох всички изявления в блог за изкуството да се отървем от гнява. Прочетох цитати на Буда и ги запомних - и никой от тях не проработи. Знам, че дистанцията сред „ решението за амнистия “ и същинското възприятие за мир може да бъде неудържимо. Знам това.

Прошката е доста сложна за тези от нас, които копнеят за правдивост. Самата мисъл, че някой остава ненаказан след всичко, което е направил, боли. Искаме да изравним резултата. Искаме те да изпитат същото, което изпитахме и ние.

Прошката наподобява е изменничество към себе си. Не желаете да се отказвате в борбата за правдивост. Гневът изгаря във вас и ви трови със лична отрова. Знаете това, само че към момента не можете да пуснете обстановката. Гневът става част от вас - като сърцето, мозъка или белите дробове. Познавам това възприятие. Знам какво е чувството, когато яростта в кръвта бие толкоз мощно, по-силно от пулса ти.

Но ето какво би трябвало да запомните за гнева: това е инструментална страст. Ядосваме се, тъй като желаеме правдивост. Защото мислим, че ще бъде от изгода. Защото имаме вяра: колкото сме по-ядосани, толкоз повече промени можем да създадем. Гневът не схваща, че предишното към този момент е завършило и вредите към този момент са нанесени. Той споделя, че отмъщението ще оправи всичко.

Когато всичко кипи във вас, прошката наподобява невъзможна. Бихме желали да извиним, тъй като с мозъка си разбираме, че това е здравословен избор. Искаме мир, мир, който предлага амнистия. Искаме избавление. Искаме това шупване в мозъка да спре, само че няма какво да създадем.

Защото никой не ни сподели основното за прошката: тя няма да поправи нищо. Тя да анулира болката, с която сте живели, и няма да ви обезпечи незабавно успокоение. Търсенето на вътрешен мир е дълъг и сложен път. Прошката е просто нещо, което ще ви разреши да избегнете доста нежелани страсти.

Прошката значи да поемете персонална отговорност - не за заличаване, а за възобновяване. Това е решение за възобновяване на мира.

Просто приемате, че хората са оставили отпечатък върху вас и в този момент би трябвало да живеете с това. Ще започнете да лекувате раните, без значение дали остават белезите. Това е решение да живеете с белезите си.

Прошката не значи, че се отказвате. Да простите значи, че сте подготвени да съберете сили и да продължите напред.

Прошката не е успех на несправедливостта. Става въпрос за основаване на лична правдивост, лична карма и орис. Прошката е разбирането, че вашите белези няма да дефинират бъдещето ви.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР