Москва обвини Лондон в инсценирането на химическа атака в сирийския

...
Москва обвини Лондон в инсценирането на химическа атака в сирийския
Коментари Харесай

Русия обвини британските служби в инсцениране на химическата атака в Сирия

Москва упрекна Лондон в инсценирането на химическа офанзива в сирийския град Дума.

Това стана ясно от изказването на непрекъснатия представител на Русия към Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) Александър Шулгин, представен от РИА „ Новости “. Москва не изключва това да е станало с присъединяване на Вашингтон, добави той.

"Ние имаме не просто „ висока степен на убеденост “, както обичат да повтарят западните ни сътрудници, а разполагаме с неопровержими доказателства, че на 7 април в Дума не е имало никакъв случай и всичко е било авансово планувана провокация на спецслужбите на Англия, с вероятното присъединяване на старшите им съдружници от Вашингтон за да вкарат интернационалната общественост в подвеждане и да оправдаят експанзията против Сирия “, сподели съветският посланик по време на специфичното съвещание на изпълнителния съвет на ОЗХО в Хага.

Западът упреква Дамаск за химическата офанзива в Дума. Москва отхвърли изрично информацията за бомба с хлор, която сякаш била употребена от сирийските военни.



Руското външно министерство съобщи, че подправената вест за потреблението на отровни субстанции от сирийската войска има за цел да обезпечи отбрана на терористите и да оправдае вероятните силови удари извън.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР