Московската борса забранява от следващия понеделник използването на долари като

...
Московската борса забранява от следващия понеделник използването на долари като
Коментари Харесай

Москва забрани използването на долари

Московската борса не разрешава от идващия понеделник потреблението на долари като поръчителство при преводи, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на борсата.

Мярката е в унисон с напъните на Русия да понижи зависимостта от валутите на страни, които са ѝ наложили наказания. В известие, оповестено на уеб страницата на борсата, се показва, без да се дават детайлности, че новата политика ще влезе в действие на 29 август.

По-рано този месец борсата, която е най-голямата в страната, заяви, че ще ограничи потреблението на долари като поръчителство до 25 на 100 от дотогавашните 50 на 100. Руските управляващи се пробват да лимитират както самостоятелните, по този начин и корпоративните активи във валути, окачествени като " вражески " и приканват притежателите им да намерят други възможности.

Съединени американски щати и техните съдружници постановиха до момента няколко кръга наказания против Русия, в това число и против най-големите банки в страната и против президента Владимир Путин, откакто съветските войски нахлуха в Украйна през февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР