Момичетата в тийнейджърска възраст е двойно по-вероятно да проявяват симптоми

...
Момичетата в тийнейджърска възраст е двойно по-вероятно да проявяват симптоми
Коментари Харесай

Тийнейджърките се депресират често при използването на социалните медии

Момичетата в тийнейджърска възраст е двойно по-вероятно да демонстрират признаци на меланхолия, свързани с потреблението на обществените медии, спрямо момчетата, съобщи Ройтерс, базирайки се на английски откриватели.

В изследване, обхванало 11 000 младежи, експерти от лондонския Юнивърсити колидж са открили, че 14-годишните девойки прекарват повече време в обществените медии - две пети от тях им отделят над три часа на ден спрямо едвам една пета от момчетата.

Изследването демонстрира още, че 12 % от младежите, които не прекаляват със обществените мрежи, и 38 % от тези, които прекарват прекалено много време в тях (пет и повече часа), демонстрират признаци на по-тежка меланхолия.

Разглеждайки главните процеси, обуславящи връзката сред използването на обществени медии и депресията, експертите са открили, че 40 % от девойките и 25 % от момчетата са били обект на онлайн тормоз. За разстройства в съня са съобщили 40 % от девойките и 28 % от момчетата. Както тревогата, по този начин и неприятният сън се свързват с депресията, припомнят откривателите.

Когато става въпрос за връзката сред потреблението на обществени медии и визията и терзанията за външността и самоуважението, още веднъж девойките са тези, които претърпяват по-дълбоко нещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР