България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на

...
България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на
Коментари Харесай

Димитър Главчев се включи в конференцията за мир в Украйна

„ България остава напълно ангажирана със мощния и обединен отговор на НАТО, Европейски Съюз и интернационалната демократична общественост на съветската военна експанзия против Украйна “.

Това съобщи служебният министър председател на България Димитър Главчев при идването си в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна. 

„ Пристигнах в швейцарския курорт Бюргенщок, където  ще вземам участие в първата среща на върха за мир в Украйна. Бях посрещнат от президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд и от президента на Украйна Володимир Зеленски “, добави Главчев. 

" Страната ни продължава да поддържа Украйна в нейната обективна идея да отстоява правото си на независимост и самостоятелност и независимо да избира личните си гаранции за сигурност. България поддържа и евроатлантическата вероятност на украинската страна. Свидетелство за това е признатата на 6 юли 2023 година от Народното събрание Декларация за поддръжка за участие на Украйна в НАТО. България приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Съюза и признава значимия прогрес, който страната е постигнала “, добави българският министър-председател. 

" България приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Съюза и признава значимия прогрес, който страната е постигнала ", означи служебният министър председател.Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР