Може би най-голямата кражба в следвоенната история на Германия бе

...
Може би най-голямата кражба в следвоенната история на Германия бе
Коментари Харесай

Обир за милиарди в най-голямата съкровищница на Германия

Може би най-голямата кражба в следвоенната история на Германия бе осъществена през днешния ден. Антични бижута на стойност към 1 милиад евро са откраднати от фамозния музей " Грюнес Гевьолбе " ( " Зеления свод " ) в центъра на Дрезден, оповестява „ Билд ”. Музеят има една от най-големите сбирки на скъпоценности в света. Обрана е залата със скъпоценностите на Август II Силни, крал на Полша и и курфюрст на Саксония в интервала 1694-1733 година Ударът е станал към 5 ч. тази заран.Предполага се, че крадците са влезнали в постройката през някой от ъгловите прозорци като преди този момент е било изключено електрозахранването на музея, с цел да бъдат обезвредени алармените системи.
Откраднатите в Дрезден бижута са скъпи, тъй като са културни и исторически съкровища и цената им се мери освен с инвестиции в тях материал, оповестиха международните осведомителни организации.

Крадците са атакували една витрина, от която са взели три комплекта с диаманти, рубини и изумруди, направени при започване на 18-и век. По тях има десетки скъпоценни камъни, само че цената им не може да бъде изчислена, тъй като те не могат да бъдат продадени, сподели генералният шеф на дрезденските държавни сбирки Марион Акерман.

Като се има поради какъв брой са известни, бижутата евентуално са откраднати или за огромен частен колекционер, или с цел да бъдат рециклирани под друга форма, считат проверяващите.

В залата с бижутата са снимани двама крадци. Възможно е да има и други участници. Полицията още не може да каже дали има и други изчезнали бижута.

Музеят " Грюнес Гевьолбе "   е издигнат през XVI век. От 1723 година крал Август II е съхранявал в него скъпоценности от епохата на Ренесанса и барока.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР