Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, след скорошното си посещение

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, след скорошното си посещение
Коментари Харесай

Блинкен ще предложи на Байдън да отмени забраната за удари на Киев по Русия с американски оръжия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, след скорошното си посещаване в Киев, желае да предложи на президента Джо Байдън да анулира възбраната Украйна да нанася удари с американско оръжие на съветска територия. Това заяви The New York Times (NYT) с позоваване на американски чиновници.

Според тях в този момент има „ деен спор в администрацията на Съединени американски щати по отношение на премахването на възбраната украинците да поразяват ракетни площадки  разположени до границата, защото това разположение на съветските оръжия е асъдействало за последните триумфи съветските военни в настъплението при Харков. Според изданието съветските военни са избрали тази тактика, защото украинските въоръжени сили нямат право да употребяват американско оръжие за нанасяне на удари по съветска територия. Сега, след „ отрезвяващо посещаване в Киев “, Блинкен има намерение да предложи на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да отстрани това ограничаване, написа NYT.

Според вестника става дума единствено за унищожаване на рестриктивните мерки за офанзиви против военни цели, до момента в който възбраната за потребление на американско оръжие при офанзиви против съветски петролни рафинерии и друга инфраструктура ще остане в действие. Отбелязва се, че предлагането към момента не е финализирано и към момента не е ясно какъв брой чиновници от вътрешния кръг на Байдън го поддържат. Изданието твърди, че самият американски водач нормално демонстрира нерешителност при решаването на сходни въпроси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР