Модулът, наречен Mengtian или мечтаещ за небесата, беше изстрелян с

...
Модулът, наречен Mengtian или мечтаещ за небесата, беше изстрелян с
Коментари Харесай

Китай изпрати и последния модул на своята космическа станция

Модулът, наименуван " Mengtian " или " мечтаещ за небесата ", беше " изстрелян с ракета Long March 5B от стартовия център Wenchang " на тропическия остров " Xuntian " в Китай, заяви държавната телевизия CCTV.

 

" Mengtian " е третият и финален главен съставен елемент на Т-образната галактическа станция " Tiangong ". Той извежда в орбита редица авангардни научни уреди, в това число " първата в света галактическа система за леден атомен часовник ", заяви държавната осведомителна организация " Xuntian ".

 

" Ако съумеят, студените атомни часовници ще образуват най-точната система за време и периодичност в Космоса, която не би трябвало да загуби нито една секунда за стотици милиони години ", споделя Джан Вей, откривател от Китайската академия на науките, пред " Xuntian ", заяви БНР.

 

Пекин възнамерява да изстреля галактическия телескоп " Xuntian " през идната година.

Китай влага доста в галактическата си стратегия, с цел да настигне галактически сили като Русия и Съединени американски щати. В рамките на предходни задачи Пекин приземи марсоход на Марс и изпрати сонди на Луната.

 

Китай е изключен от Международната галактическа станция (МКС) от 2011г., защото Съединените щати не разрешиха на НАСА да си сътрудничи с Пекин.

 

" Tiangong " значи " небесен замък ". Той ще действа в продължение на към десетилетие и ще бъде хазаин на разнообразни опити при съвсем нулева гравитация. Тя е сходна на руската станция " Мир ", която обикаляше към Земята от 80-те години на предишния век до 2001г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР