Мнозина от нас имат хобита и различни таланти, на които

...
Мнозина от нас имат хобита и различни таланти, на които
Коментари Харесай

Кралските хобита: Флейта, мотори и черни трюфели

Мнозина от нас имат занимания и разнообразни гении, на които се отдават професионално или за наслаждение в свободното си време. Кралските особи не вършат изключение. И макар че някои от техните занимания са известни на необятната аудитория, те имат качества и ползи, за които малко хора знаят. Кои са те? Ето някои от причудливите занимания на хората със синя кръв…

Всички знаят, че заниманието на Кейт Мидълтън е фотографията. Но малко на брой са чували, че когато Кейт учи в университета „ Сейнт Андрюс “ с бъдещия си брачен партньор принц Уилям, тя свири на флейта в камерен оркестър, наименуван Tootie Flooties.

Принц Уилям пък е вманиачен по моторите. Съпругата му Кейт Мидълтън обаче въобще не е възхитена от заниманието на мъжа си. Нещо повече – тя споделя, че пристрастеността на Уилям по моторите я плаши и сподели, че в никакъв случай няма да разреши на сина си принц Джордж да яхне обичаната машина на Уилям - Ducati.

Принц Джордж към момента е апатичен към моторите, тъй че майка му може да бъде спокойна. Най-големият наследник на съпрузите е разпален по танците и обича да танцува под огнена музика. Той е наследил любовта си към това изкуство от починалата си баба принцеса Даяна, която просто обожаваше танците и балета. Между другото, Джордж също доста почита това изкуство и се занимава с хореография в учебно заведение.

Крушата не пада по-далече от дървото. Принцеса Шарлот, сходно на доста от членовете на фамилията си, е захласната от конната езда. Още от най-ранна възраст фамилията я приготвя за конен спорт. Според източници от Бъкингам Шарлот обожава конете. Така че нищо чудно в бъдеще да я забележим и на надпревари.

Шарлот несъмнено върви по стъпките на друга кралска персона, която може да се похвали със спортни триумфи на коня - дъщерята на кралица Елизабет II и принц Филип, принцеса Ан. През 1976 година тя взе участие в тридневно съревнование по конен спорт на Олимпийските игри в Монреал. Дъщеря й Зара Филипс се състезава в същото тридневно съревнование по конен спорт на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, в което английският тим печели сребърния орден.

Знаете ли, че маратонът е пристрастеност на принцеса Беатрис? Тя е първият член на кралското семейство, взел участие в Лондонския маратон. През 2010 година, на 21-годишна възраст, херцогинята на Йорк пробяга 42,2 километра по улиците на Лондон. Беатрис го направи с благотворителна цел.

Повече от 20 години след трагичната гибел на принцеса Даяна се появиха малко известни обстоятелства за нея. Един от тях е, че тя е обичала да се гмурка. Според нейния биограф Андрю Мортън тя обичала да плува под водата в своя басейн. Даяна даже имала собствен личен патентован способ за гмуркане, на практика без пръски, наименуван Spencer Special.

Съпругът на кралица Елизабет II, принц Филип, който умря неотдавна, беше прочут с любовта си към градинарството. През 2006 година (на 85 години) той почнал да се интересува от развъждането на трюфели. И единствено 12 години по-късно вижда първите плодове на заниманието си - съумява да отгледа френския черен трюфелен перигор, доста необичаен и доста издирван деликатес. Цената на кг е приблизително от две до три хиляди $. Отглеждането на трюфели в изкуствена среда е извънредно мъчно и изисква дълги години твърдоглав труд и доста самообладание, което принц Филип имаше повече от задоволително. Така той става първият човек във Англия, който съумя да отгледа тази гъба.

Принц Чарлз доста обича семейството. Включително отглежда лични пилета. Той е толкоз добър в това, че даже е патрон на английския клуб за птици. Чарлз отглежда пилета в дома си в Хайгроув Хаус.

Другото занимание на принц Чарлз е рисуването. Някои от картините му са продадени за внушителни суми. Ценителите на изкуството назовават ​​Чарлз доста надарен художник и приказват за него като за един от най-успешните живи художници в Обединеното кралство.

Кой би си помислил, че кралица Елизабет II, наред с други неща, е умел оператор. Тя е луда по снимането с камера, откогато получава първия си Box Brownie като подарък от бащата на крал Джордж VI преди експлоадирането на Втората международна война. От тогава тя е известна със способността си майсторски да снима семейство в неофициална и спокойна атмосфера.

Още преди актьорската си кариера Меган Маркъл се интересува от калиграфията. Нейната автобиография даже включва калиграф на свободна процедура. Тя е толкоз сполучлива в този бизнес, че артистът Робин Тик я помолил да му направи сватбените предложения.

Бившата брачна половинка на опозорения принц Андрю Сара Фъргюсън се осъществя като създател на детски книги. Нейните произведения включват „ Балерина Роузи “, „ Чай за Руби “ и поредицата от книги „ Малката алена “. Написала е и записките „ Намиране на Сара “.

Принцът Алберт II от Монако е професионален играч по бобслей. Той освен игра пет пъти в националния тим на страната си, само че също по този начин изигра значима роля за образуването на първия тим по бобслей в Монако.

Испанският крал Филип VI е бил член на испанския олимпийски тим по ветроходство през 1992 година и постоянно е взел участие във ветроходните регати на Sailing Cup на краля преди коронацията си. Той към момента участва на надпревари, само че към този момент като фен и длъжностно лице.

Покойният крал на Тайланд Бумибол Адулядей е бил надарен композитор. Той е написал над 49 песни както на тайландски, по този начин и на британски. Джазът му оказа огромно въздействие, само че той композира освен джаз композиции, само че и маршове, валсове и класическа музика. Неговият марш на Кралските морски пехотинци към момента е формален марш на Кралския тайски морски корпус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР