Много сериозен секс скандал, в който са замесени известен руски

...
Много сериозен секс скандал, в който са замесени известен руски
Коментари Харесай

И в Русия си имат Уейнстейн - депутат, който руският парламент покровителства

Много сериозен секс скандал, в който са забъркани прочут съветски народен представител и три журналистки, продължава да раздрусва в Русия, като поради него редица съветски медии бойкотираха отразяването на съветския парламент през днешния ден (22 март).
На 22 февруари съветският ефирен канал " Дождь " заяви, че три журналистки анонимно са разказали за похищения от страна на депутатът от държавната Дума Леонид Слуцки.
Заместник-главния редактор на RTVi Екатерина Котрикадзе е първата журналистка, която споделя, че преди седем години е била подложена на полово посягане от страна на Слуцки. Тогава тя е била помощник на грузинска телевизия и таман пристигнала в Москва. Свързала се със Слуцки, с цел да вземе изявление с него, а той я поканил в офиса си, с цел да обсъдят детайлите.
" Той ме вкара в кабинета си, заключи вратата и се опита да ме притисне до стената, с цел да ме допира и целува. Измъкнах се и избягах ", споделя Котрикадзе. " Това се случва и с него никой не се бори... това е доста ужасно ", добавя тя. Според нея с сходно отношение се сблъскват доста журналистки.
Продуцентът на ТВ " Дождь " Дария Жук също разгласи, че е била подложена на похищения от страна на Слуцки, когато го поканила да гостува в ефир.
" Когато влязохме в студиото, вие съвсем незабавно се проявихте... опитахте се да ме целунете принудително, да ме пипате, държахте се жестоко. Беше ми неприятно и ужасно, по тази причина помолих своя сътрудник да ви изпрати за ефир и повече не съм контактувала с вас ", споделя Жук в свое послание към депутата. Тя е подала тъжба в Комисията по нравственос на държавната Дума.
Фарида Рустамова, която работи в съветската редакция на BBC е третата жертва на похищенията на Слуцки, има запис на компроментиращ диалог с депутата. От него излиза наяве, че съветският депутат се е държал непочтено. По думите на Рустамова Слукий пъхнал ръка в скута ѝ, като я опипал с вътрешната част на дланта си.
Депутатът отхвърли всички обвинявания по собствен адрес, а " Дождь " беше застрашена от отнемане от акредитацията си за Народното събрание.
Има учредения да се счита, че потърпевшите от дейностите на Слуцки са повече, защото за случаите намерено приказват служителки на на медии, които не са свързани с държавното управление.
Реакцията на Леонид Слуцкий
Самият Слуцки дефинира случилото се, като " долнопробна провокация ". Той работи от 1999 година в държавната Дума. " Поведението на депутата демонстрира, че той се усеща безнаказан. Той знае, че журналистките може да опишат за случилото се, да запишат на диктофон, само че него не го интересува, тъй като е сигурен, че няма да има последствия за него ", написа съветското издание Mеduza.io
По думите на Слуцки историята " вместо да накърни престижа му е съдействала за него ". В собствен Фейсбук пост от 8 март депутатът поздрави дамите по случай празника и " употребявайки случая ", помоли за амнистия " всички, на които в миналото волно или несъзнателно е предизвикал каквито и да било " прекарвания ". Това той е споделил и в Комисията по нравственос.
По информация на " Коммерсант " след закритата среща с членовете на комисията Слуцки е подчертал, че няма от какво да се срами. " Мъж, на който най-хубавите близки другари са неговото семейство, е жертван на триумф във всяка и даже най-сложната обстановка ", декларирал той.
Реакциоята на Комисията по нравственос в държавната Дума
Вчера, 21 март, се състоя съвещание на Комисията по нравственос, по време на което членовете ѝ са разговаряли с Фарида Рустамова и Дария Жук. Комисията е провела и закрито съвещание, за което нищо не е известно. В последна сметка заключението е, че държанието на депутата е задоволително, по тази причина членовете на комисията не са взели поради причините на журналистките, както и аудиозаписа на диалога сред Слуцки и Рустамова, на който се чува по какъв начин депутатът ѝ предлага да стане негова държанка и " да хвърли на... това BBC... " Нещо повече – дамите са обвинени в организирането на провокации в навечерието на президентските избори в Русия.
След решението на комисията, изданието " Лента.ру " разгласи протест на Слуцки. От медията взеха решение, че ще махнат всички публикации, свързани с името му и ще оставят само тези по абсурда.
Междувременно осведомителната мрежа РБК разгласи, че отзовава всички свои репортери от държавната Дума. " Коммерсант " реши, че няма да работа със Слуцки и комисията по нравственос. Списъкът с медиите, обуявили протест на държавната Дума непрестанно пораства. Сред тях са към този момент: Ведомости, Новая газета, Право.ру, Эхо Москвы, Говорит Москва и други
Превод: Евгения Гигова, Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР