Cooler Master пусна на пазара нова гама термопаста CryoFuze 5

...
Cooler Master пусна на пазара нова гама термопаста CryoFuze 5
Коментари Харесай

Cooler Master представи многоцветна „ИИ“-термопаста с нанодиамантена молекулярна технология

Cooler Master пусна на пазара нова гама термопаста CryoFuze 5 в 6 разнообразни цвята. Компанията назовава новия артикул „ ИИ-термопаста “ и твърди, че тя употребява „ нанодиамантена молекулярна технология “, с цел да обезпечи непрекъснати свойства. Cooler Master употребява цинков оксид и алуминиев прахуляк за производството на цветната термопаста. Според изказванията на производителя термопастата е освен цветна, само че и ефикасна – коефициентът на топлопроводността ѝ е 14 W/m‧K.

Гамата от цветове на новата термопаста най-вероятно е просто маркетингов трик, само че тя може да бъде потребна за стриймърите, които снимат компютърни комплекти, като добави цвят към този много еднообразен развой. Това не е първата цветна термопаста от Cooler Master, защото компанията към този момент показа CryoFuze Violet.

Много по-важна обаче е стабилността на новата термопаста. Cooler Master твърди, че тя е идеална за овърклокъри, които желаят да извлекат максимума от своите съставни елементи. CryoFuze 5 може да работи в диапазона от -50 °C до +240 °C.

Cooler Master не можа да подмине взрива на изкуствения разсъдък, като добави съкращението „ AI/ИИ “ в рекламата на новия си артикул, макар че в самата термопаста няма нищо с изкуствен интелект. Може би Cooler Master има поради да насочи своята нова цветна термопаста към чиповете с изкуствен интелект, в това число супермощните Intel Falcon Shores или Nvidia B100 и B200, макар че професионалният сегмент надали ще се заинтересува от такава термопаста, а и термичните характерности на CryoFuze 5 не са чак толкоз напред спрямо тези на съперниците.

Трябва да се означи, че оптималната стойност на коефициента на топлопроводност на най-съвършените модерни термопасти не надвишава 16 W/m‧K. Използването на течен метал разрешава да се реализиран напълно разнообразни стойности – 73 W/m‧K и даже по-високи. Течният метал е доста по-ефективен от всяка „ елементарна “ термопаста, само че потреблението му е обвързвано с риск от късо съединяване заради неговата електропроводимост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР