Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,

...
Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа,
Коментари Харесай

Райчев: Дълбоко съм убеден, че българинът не желае втори 10 ноември

Много се шуми към Американското посолство, само че би трябвало да кажа, че те не вършат нещо неприятно. Нашите съдружници се безпокоят за нещо, което е действително рисково за България, а точно - да изпаднем в доста месечна рецесия.

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

" България е изправена пред условие от своите политици да създадат нещо. Западът чудесно схваща това. Имаме международна инфлация. Напечатахме доста пари около вируса и имаме да изплатим тези пари ", изясни той.

Той предвижда огромен стопански срив в Европа. Войната е също значим фактор - не се знае докога, накъде, нито по какъв начин ще продължи.

" Всичко това изисква България да е постоянна, изисква се консенсус сред нашите ръководещи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и некадърност да създадат държавно управление. Политикът има обвързване в рецесия да е съответен, а аз не виждам нашите политици съответни за рецесия. ", счита той.

От друга страна, в случай че бъде направено държавно управление със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се трансформират, да създадат нещо, добави той.

Райчев дефинира като положителна позицията на президента Радев. Според него държанието на " Продължаваме промяната " е разбираемо, откакто са зародили като центристка групировка и са сглобили " четири несглобяеми неща - Българска социалистическа партия с Демократична България, плюс Трифонов с неговия персонален фасон ".

Според Райчев от пролетта на тази година " Продължаваме промяната " са почнали да вървят вдясно и сега са дясната партия в България и навлязоха в полето на " Демократична България ". Той добави, че е по-вероятно двете обединения да се съюзят.

Райчев акцентира, че социолозите не мерят растеж на " Възраждане ", тъй като офертата им е доста радикална.

" Дълбоко съм уверен, че българинът не желае втори 10 ноември. " - посочи той.

Социологът сподели още, че възможностите за държавно управление са 50:50.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР