Много от оцелелите започват да загиват, алармира Мохамед ИбрахимВ Сирия

...
Много от оцелелите започват да загиват, алармира Мохамед ИбрахимВ Сирия
Коментари Харесай

Сирийският народ загива, но санкциите срещу страната не падат

Много от оживелите стартират да умират, сигнализира Мохамед Ибрахим

В Сирия летищата работят, кацат самолети, само че достъпът към страната е все по този начин усложнен за даване на помощи за потърпевшите от земетресението.

" Зависи от кое място идват помощите. Ако приказваме за страните, които са изпращали до момента помощи и самолети, достъпът не е усложнен. Самолетите кацат непосредствено в Дамаск, Алепо и в Латакия. Не е опрощение това, че няма достъп до Сирия. Досега към 20-ина страни са изпращали помощ - Индия, Иран, Алжир, Египет, Йордания, Венецуела, Русия, Китай, Пакистан, Ливан, Тунис... ", съобщи ръководителят на Асоциацията на сирийците в България Мохамед Ибрахим в " България заран " по.

Той посочи, че Сирия не е получила помощ от Европа, каквото се оказала на Турция.

" Това не са обвинявания, а обстоятелства. Никой не укорява за какво се оказва помощ на Турция. Проблемът е за какво не се оказва помощ на Сирия. Наистина не се оказва помощ и това е поради глобите, които са наложени едностранно от Съединени американски щати, а Брюксел се преценява с тях. И преди този момент земетресениеСирия загиваше и светът не обръщаше внимание. Там няма ток, горива, качеството на живот е доста ниско, филантропичната злополука е налице още преди земетресението ", настоя Мохамед Ибрахим.

По негови думи доста оживели хора са починали поради липса на грижа и медикаменти.

" Това са дребни неща за една естествена страна, само че в Сирия всичко е затруднено сега. Тук приказваме за човешки живот, злополучие, не трябваше по този начин да се реагира, трябваше да отпътуват незабавно самолети за Турция и Сирия. Тогава падат всички други съображения. Не можем да кажем, че всички сме се втурнали да спасяваме Турция. Тези избавителни екипи би трябвало незабавно да идват, тъй като с всеки час може да се трансформира човешкият живот ", сподели още ръководителят на Асоциацията на сирийците в България.

Ибрахим добави, че " земетресението не разграничава хората, а удря една географска област ". " За мен маските падат - европейски полезности, народна власт, защо ми приказват? Какви са човешките права, когато децата са починали и няма кой да ги избавя? ", акцентира той.

Мохамед Ибрахим съобщи, че в Сирия има села, в които още не са отишли екипи.

" Трагедията ще покаже жестокото си лице. Апелирам към всички страни в света - Канада, Съединени американски щати, Австралия, Южна Америка, освен европейските страни - който има опция, да оказва помощ на народа в Сирия. Много от оживелите стартират да умират ", сподели още той.

" Проблемът е в политическата воля. Аз знам, че целият български народ оказва помощ, аз съм учуден, познавам до болежка българския народ, очарован съм от реакцията на българския народ за Турция и Сирия. Сигурен съм, че българското държавно управление прави всичко допустимо. Апелираме към целия свят да отпада всичко, сирийският народ умира ", съобщи изрично Мохамед Ибрахим.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР