Много хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска

...
Много хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска
Коментари Харесай

Кулинарна употреба на дървесната китайска гъба

Много хора не са наясно по какъв начин се подготвя дървесната китайска гъба, която е един от най-вкусните и най-здравословни артикули, които се внасят от Китай.

Китайската дървесна гъба е съставка от доста китайски ястия, като ги прави доста по-вкусни и здравословни. Затова са желани от доста фенове на китайската кухня по света.

Дървесната китайска гъба, която за хората, които не са наясно с усета и типа ѝ, на пръв взор наподобява странна както на тип, по този начин и на усет, само че по-късно бързо ще им стана обичана.

 Сушена китайска гъба

Китайската дървесна гъба нормално се продава в изсушен тип, който елементарно се трансформира в присъщите за китайските ястия гъби, откакто се накисне в топла вода.

За задачата сушената гъба би трябвало да се накисне във вода с температура малко по-висока от стайната. Ако накиснете сушената китайска дървесна гъба в по-топла вода, ще се получи слузеста каша, негодна нито за готвене, нито за консумация.

Обикновено върху опаковката на китайската дървесна гъба има директива за приготвянето ѝ. След като сушената китайска гъба се трансформира благодарение на водата в същинска свежа гъба, би трябвало да я изплакнете добре и да я накиснете в студена вода.

 Китайски ястия

Така гъбата може да бъде оставена и до другия ден. Допълнителното промиване на гъбите със студена вода е наложително, защото от време на време в гънките им се събира пясък, който може да се в профил едвам когато гънките се разгънат дефинитивно.

Когато ще приготвяте китайската гъба, водата се отцежда, гъбата се посолява леко и гъбата се залива с половин чаена лъжичка оцет.

С помощта на дървесната китайска гъба се подготвя вкусна добавка към разнообразни ястия. За да я приготвите, са нужни 1 глава лук, 1 щипка пикантен червен пипер, малко масло и 3 скилидки чесън.

Скилидките чесън се нарязват на ситно, както и главата лук, и се запържват в маслото. Разбъркват се, прибавя се лютият червен пипер и по-късно и китайската дървесна гъба. Всичко се задушава на муден огън към 20 минути.

Тази добавка може да се прибавя към ястия с месо, към сварен ориз или към зеленчукови ястия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР