Броят на починалите лица показва, че има по едно починало

...
Броят на починалите лица показва, че има по едно починало
Коментари Харесай

Рекорден брой удавяния в Бургас заради алкохола и неохраняемите плажове

Броят на умрелите лица демонстрира, че има по едно умряло лице дневно
От държавната болница в Бургас регистрират рекорден брой случаи на удавяне. Петър Русев е старши избавител на бургаския плаж и признава, че морските гардове изпращат тежък сезон с доста удавени в морето. Причините - динамичното време, къпането на неохраняеми плажове и нова наклонност.

" Тази година всеобщо се пиеше алкохол на плажа. Масово! Защото несъмнено в заведенията алкохолът е безценен  и тук заставаха на плажа цели групи и всеки пиеше алкохол, което създаваше огромни главоболия на спасителите. Това е една от аргументите да има много смъртни случаи и произшествия ", сподели Русев пред Bulgaria On Air. 

" Хората подценяват обстановката и пият алкохол преди на плуват. Или преди да влязат във водата, тъй като множеството надали плуват от тези, които се давят ", сподели плувецът Данаил Иванов.

Последният смъртен случай на удавен мъж е единствено от преди дни, когато четирима български туристи се къпят на неохраняем плаж край Синеморец. От Съдебна медицина споделят, че в случай че данните за съдбовните произшествия по морето се разделят на броя дните в дейния сезон – юли и август, това значи по един изгубен човешки живот дневно.

" Броят на удавници продължава да пораства, като в границите на целия летен сезон броят им е 50, може и малко над 50. Специално за месец юли правихме вътрешна наша статистика и броят на умрелите лица сподели, че имаме по едно умряло лице дневно ", сподели доктор Стефани Шкетиева от УМБАЛ - Бургас.

В оставащите няколко дни до края на месеца на бургаския плаж има два избавителни поста, само че от 1 октомври плажният сезон публично се закрива.

Роси и нейната другарка от Хонг Конг обаче не желаят да се разделят с морето и чакат още подарени слънчеви дни. Липсата на спасители не ги разколебава.

" Миналата година се къпах последно на 8 ноември, тъй че на мен това ми спасението, това ми носи наслада, това е най-хубавото нещо тук в Бургас ", сподели Роси. А спасителите по морето не престават да упорстват да се намерения за основаването на плажна полиция и защита на бургаския мост, от където постоянно се скача в морето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР