За трета поредна година, Националното туристическо представителство в Берлин организира

...
За трета поредна година, Националното туристическо представителство в Берлин организира
Коментари Харесай

Засилване на самолетната свързаност между Германия и България – основен акцент на „Вечер на българския туризъм“ в Берлин

За трета поредна година, Националното туристическо посланичество в Берлин провежда „ Вечер на българския туризъм " - събитие, което събра представители на летища, самолетни компании, туристически организации и публицисти. Основната тематика на тазгодишното издание беше отдадена на усилване на самолетната съгласуваност сред Германия и България през 2025 година

Събитието беше намерено от Н. Пр. Григор Порожанов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална република Германия. Той акцентира основната роля на немския туристически пазар за България и означи големия капацитет за задълбочаване на двустранните туристически връзки. „ Полетите от Германия съставляват 17% от общия трафик на летище София, а през 2025 година чакаме този дял да нараства " показа Мария Кафелова, представител на дирекция „ Маркетинг и бизнес развиване " на Летище София, като акцентира смисъла на немския пазар за българската столица. „ Столицата се разпознава като едно от скритите съкровища на Европа и от ден на ден немски туристи ще откриват хубостта ѝ ", добави тя.

Програмите на морските летища във Варна и Бургас за 2025 година също бяха показани, като участниците разискаха опциите за увеличение на въздушните връзки сред Германия и българските морски дестинации.

Според туристическото ни аташе в Германия, Тихомир Патарински, необятното присъединяване на представители от авиационния и туристическия бранш демонстрира високия интерес към тематиката за по-добра съгласуваност сред двете страни. Партньори на събитието бяха летищата в София, Варна и Бургас, Съюзът на немските травел публицисти „ CTOUR " и Българският културен институт в Берлин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР