Сезонът на туршиите и зимнината все още не е в

...
Сезонът на туршиите и зимнината все още не е в
Коментари Харесай

Златна ли ще ни излезе домашната лютеница тази есен?

Сезонът на туршиите и зимнината към момента не е в разгара си, само че нашенци към този момент вършат сметка какъв брой ще ни излезе приготвянето на лютеница тази година.

Заради изобилните превалявания и влошената българска годишна продукция, най-вероятно обичаната българска разядка ще ни коства солено, считат зеленчукопроизводители. Те допускат още, че тази есен домашната лютеница може даже да е по-скъпа и от купешката.

Неблагоприятните метеорологични условия се отразиха зле на доматите и чушките, явяващи се съществени съставни елементи на емблематичния български хранителен артикул.

Смяната на пролет и лято със зима в първите пролетни дни напряко покоси растенията. А поради проливните превалявания са тръгнали и болести, които унищожават насажденията, оплакват се производители, представени от ВсекиденКом.

При това състояние действителната цена на 500-грамов буркан с качествена нашенска лютеница възлиза на близо седем лв., считат осведомени.

 Домашна лютеница

Оказва се обаче, че съвсем толкоз доближава цената и на домашната алена разядка, варена на печка или в котел на открито. Освен чушките, доматите, патладжанът, морковите, олиото, солта и захарта, плащаме ток и водата.

И като теглиш чертата, отново ти излиза най-малко шест лв. за буркан домашна лютеница, считат нашенци.

Въпреки това към момента има българи, които са последователи на домашното произвеждане. Независимо че приготвянето на лютеница лишава много сила, то си има своя сексапил.

А и полученият артикул несъмнено е в пъти по-вкусен от купешкия. Освен това хора, които сами си отглеждат доматите, са на мнение, че с годишна продукция лично произвеждане обичайна ни разядка би излязла по-поносимо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР