Много хора четат биографиите на успели личности чисто и просто

...
Много хора четат биографиите на успели личности чисто и просто
Коментари Харесай

Биографиите на хората променили света и какво може да научите от тях за своя бизнес

Много хора четат биографиите на съумели персони чисто и просто за наслаждение, само че има и мнозина други, които го вършат с избрана цел - да схванат повече за триумфа на съответния човек и да почерпят образец от него. Да схванат какво му е помогнало да стигне толкоз нависоко, а по-късно да се опитат да го приложат и при себе си.

Разбира се, мъчно можем да гледаме на биографиите на известните като на справочник, само че в същото време бихме могли да си извадим скъпи заключения от тяхната персонална история. В тази публикация ще ви представим няколко биографични книги на в действителност съумели хора, от които бихте могли да почерпите “ноу-хау ” за редица значими неща.

“Доналд Тръмп - възходът към властта ” от Александър Немиров

Да започнеш от бизнеса, да изградиш империя и да стигнеш до Белия дом - несъмнено кариерата и животът на Доналд Тръмп си заслужава да бъдат изследвани. Макар и екстравагантен, а и недолюбван от избрани кръгове, сега Тръмп е един от най-могъщите хора на планетата. Ако се занимавате с бизнес, то историята на този незабравим мъж може да ви бъде извънредно любопитна. Най-малкото и поради обстоятелството, че два пъти той се е провалял и е стартирал отначало. А това е едно от най-ценните умения в бизнеса.

“Как открих наивността си - новата автобиография на Ричард Брансън ”

И говорейки за ексцентрични предприемачи, няма по какъв начин да не се насочим и към британеца-милиардер сър Ричард Брансън, създател на конгломерата Virgin Group, в чието портфолио влизат повече от 400 компании. Новата автобиография на Брансън е продължение на “Как изгубих наивността си ” и стартира оттова, откъдето миналата свършва. В тази книга сър Брансън приказва за възходите и паденията на Virgin, обръщайки и съществено внимание към все по-силното предпочитание у него да оказва помощ на общественозначими дела. В новата му автобиография ще намерите и занимателни истории, претърпени с персони като Барак Обама, Бил Гейтс, Рупърт Мърдок, Нелсън Мандела и други.

“Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще ” от Ашли Ванс
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР