Много добрият (най-вече през миналия век) съветски и руски кинорежисьор,

...
Много добрият (най-вече през миналия век) съветски и руски кинорежисьор,
Коментари Харесай

Никита Михалков: деградацията на таланта

Много положителният (най-вече през предишния век) руски и съветски кинорежисьор, артист, сценарист и публичен активист Никита Михалков е отличен образец по какъв начин интернационално приет създател може да има непростимо държание и особености на характера. Напоследък в миналото вълнуващият млад създател на умни и надарени филми деградира до краен реакционер, набожен маниак, разобличител на „ демократичния Запад ” и лидер на дворянството, бранител на крепостничеството и особената руска нематериалност. 

Преди няколко години дворянинът Михалков показа обществено какво съставлява за него съветската нематериалност. Докато изнасяше лекция от сцената на Московския дом на киното, юноша от партията на националболшевиките (на различен изтъкнат съветски интелектуалец, писателя Едуард Лимонов) метна по него яйце. От публиката незабавно се нахвърлиха и обезвредиха нападателя, а до момента в който двама крепко го държаха за ръцете, Михалков слезе от сцената и невъзмутимо изрита „ терориста ” в лицето. Вероятно в пристъп на нематериалност. 

От 2014 година Михалков е създател и водещ на откровено пропагандистката стратегия „ Бесогон ТВ ” по федералния тв канал „ Россия 24 ”. В последното издание на предаването си, озаглавено „ Ну, избор и всё ”, водещият, заобиколен от бюстове на съветски императори, пълководци и политици от царска Русия, десетина икони и 4 телефона, бе посветил на Европа, ковид, либералите и демокрацията. Предлагаме ви няколко цитата:

 

За Харви Уайнстийн

„ Как е допустимо серийният палач Брейвик, който умъртви 77 души да получи 21 години в доста комфортен затвор, а на продуцента Харви Уайнстийн да дадат 23 години - за другарство с дами с намалена обществена отговорност. Как да оценим дейностите на тези дами, които сами отиват при този човек, който не е Кларк Гейбъл или Ален Делон. Там не е имало сантиментални фантазии и пристрастености, имало е хладни сметки. А с какво се разграничава проститутката, която се отдава за пари, от актрисата, която се отдава за Оскар? И по тази причина дава на 23 години на индивида който е направил 70% от най-хубавите американски компании и художествена, и от финансова позиция.... По-добре да го бяха простреляли ”. 

Михалков не разяснява ниската присъда на Брейвик, само че се се възмущава от високата на Уайнстийн. Освен това съпоставя две много разнообразни правни системи, едната от които няма нищо общо с Европа. Да ни приказваме, че изгпежда не е незапознат защо тъкмо е наказан Уайнстийн щом говори единствено за „ актриси, изгубили комерсиалния си тип ”, които търсят внимание. Половина от дамите, поради които осъдиха Уайнстийн, не са актриси и останаха с неразкрита самоличност по време на процеса.

 

За готовността да умреш за концепциите си  

“Великият съветски мъдрец Иван Илин е споделил, „ би трябвало да се живее за това, за което може да се почине ”.  Днес виждаме хора, които са подготвени да умрат. Те са подготвени да умрат за своята религия, за своите идеали, в случай че бъде афектиран техният оракул. Аз не извинявам някой, който се взривява и убива още 10 или индивида. … Но с какво може да отвърне другият свят на това? ” 

 

За пандемията в Европа

„ Достатъчно беше да се появи този вирус, тази неволя, в Италия - и къде изчезна консолидацията? Всички се отвърнаха, не взимат болните в своите лечебни заведения. Случва се и нещо още по-лошо - пораждат разриви вътре в самите страни. Например в Италия Бърза помощ не посещава старите хора. Те умират без здравна помощ. Разбираме ли каква деградация е това и какъв брой ниско са паднали човешките същества, до съвсем животинско отношение един към различен? Не всички са негодници и предатели. Има и положителни хора - лекари, свещеници… Но в последна сметка, когато пеят от балконите си италианците оказват помощ на себе си да преживеят по-лесно измяната на съседите. Либералната идея се оказа безсилна пред вируса. Изведнъж чувството за самостоятелност и независимост изчезна. Остана страхът, безсилието, самотата… Значи е прав президентът Путин, когато сподели, че демократичната концепция е изживяла времето си ”.

 

За произхода на коронавируса 

„ Днес учените са съвсем сигурни, че този вирус е от неестествен генезис. Ние знаем от нашата история, че имаше и други такива ”. (Върви фрагмент от съветски документален филм. Хора с бели престилки тичат с изплашен вид във всички направления. Драматичен дикторски глас оповестява: „ Изследване и произвеждане на най-различни вируси се организира във военно-медицинския научно-производствен комплекс на Дейвид Рокфелер под неговото персонално управление. В документите участва и името на президента на университета „ Дейвид Рокфелер ” доктор Джошуа Лидърбърг, един от разработчиците на СПИН и неговите ретровируси, а също и на вируси, предизвикващи левкемия … Съвършено явен е фактът, споделя доктор Хорович, че експлоадирането на свинският грип в Мексико е следващият лабораторен случай на компанията Нова Вакс. В документа също е указано какви типове вируси са изпращани в Съветския Съюз по време на Студената война). 

 

За разликите сред англо-саксонците и руснаците

“Защо англосаксонският свят е по-притегателен от съветския? Където и да се появят руснаците, те незабавно запомнат да строят. Независимо от плануваното време за престой и отношението на локалното население. Така е било и в Азия, и в Африка, и в Афганистан, само че най-вече в Прибалтика. Построеното по време на по този начин нареченото „ Руско робство ” е толкоз доста,че даже не може  да бъде осмислено - фабрики, електростанции, учебни заведения, университети, лечебни заведения, пътища, пристанища и цели градове се изсипват над популацията, преди малко измъкнало се от кокошкарниците на локалните барони, като от рог на изобилието. И цялата тази вакханалия от електрификация, мелиорация, урбанизация, и прочие -ации, локалните, които до през вчерашния ден арийските стопани са пускали в столицата само с цел да мият улиците - измити, облечени, нахранени, изучени за актьори, художници, изкуствоведи - за сметка на „ окупаторите ” - започнаха да съпоставят живота в своите стопанства с този в съседните съветски села. И се оказа,че в изконните съветски села, след 50 години непрестанна помощ за братските руски нации, липсва и 1/10 част тези богатства на цивилизацията, които „ внезапно ” се появиха при сестрите и братята. И това е метрополията!? - ужасиха се руските национално-братски нации. При нас е 100 пъти по-богато. А това значи, че ние сме 100, не - 1000 пъти по-умни и по-готини от тези изгубени, мръсни рашки. 

В същото време, а и във всички времена и на всички континенти, където и да дойдат англосаксонците първо демонстрират на локалното население кой командва. След това по пътя на подмяна на земя и злато против огледалца и джунджурии или по пътя на усърдни и „ благородни ” грабежи - и „ почтени ” вложения, те деловито и бързо започвали да трансферират ресурсите на колониите в метрополията - фабрики, електростанции, учебни заведения, университети, лечебни заведения, пътища, пристанища и цели градове, само че за себе си. И когато ограбените туземци сравнявали своята разграбена историческа татковина със сияйните небостъргачи на метрополията, с невъоръжено око виждали разликата сред своята последна беднотия и англосаксонското величие, това автоматично отговаряло на въпроса кой е по-умен и по-готин. Американската рецепта за национална обич: не храни и съсипвай.

Американците се оказаха по-грамотен педагог, те никому нищо не прощават. А майка Русия се изхитри даже вкъщи си да отгледа цяла нация откровено ненавиждащи я хора. Ето в този момент в Русия, хора безусловно безполезни, никому ненужни и на никое място неискани, увиснали извънредно на държавната шия, само че кой знае за какво наричащи се интелигенти, ненавиждат тази страна по този начин, както всеки паразит ненавижда своята жертва - откровено и до сладки стомашни колики. ”

 

Защо Русия има потребност от нова конституция  

На финала Михалков се пробва да аргументира нуждата от нова конституция като единствен за запазването на сегашния държавен ред. „ У нас при счита на президента има заплаха освен от промяна на личността, а и на целия държавен строй. Кардинална промяна на държавния строй, тъй като революционният ген в нашия народ още не е изживян изцяло. Оставането на Путин отпред на страната е единствената гаранция, че това няма да се случи ”. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР