Младите момичета, които спазват стриктни диети или прекарват деня си

...
Младите момичета, които спазват стриктни диети или прекарват деня си
Коментари Харесай

Диетите сриват имунитета и лесно ставаме жертви на вирусите

Младите девойки, които съблюдават прецизни диети или прекарват деня си на кафета и цигари, с цел да доближат мечтаната фигура, постоянно предизвикат срив на имунната си система. Така може да развият тежки инфекции и болести с дълготрайни неподходящи последствия за здравето, предизвестяват лекари.

Младостта не е гаранция за здраве

Дори младият и здрав организъм се унищожава бързо, в случай че човек не се грижи добре за себе си – пуши и не приема задоволително количество потребни храни, съдържащи протеини и витамини.
В момента има взрив на вирусни инфекции, протичащи с хрема, температура, изнемощялост, кашлица. Често засегнатите ги карат на крайник, без да вземат бързи ограничения и без да потърсят лекарска помощ. А при белодробните болести е значимо да се реши сложно положението на болния, като точна диагноза може да сложи експертът пулмолог.

Пушачите не трябва да подценяват кашлицата си

Пушачите са най-честите гости в кабинета на пулмолога. Те са доста по-предразположени към белодробни болести и за жалост не обръщат внимание на кашлицата си, тъй като считат, че е естествен сателит на цигарите.
Ако 10 година сте пушили приблизително по кутия дневно, сте изложени на сериозен риск за хронично-обструктивна белодробна болест (ХОББ). При нея се получава притеснение на дихателните пътища заради хроничния инфекциозен развой поради отровите в тютюна. Често пациентите търсят помощ едвам в напреднал етап и скоро стигат до нужда от кислороден уред.

Есента е време за профилактика

Повечето белодробни болести в действителност са предизвикани от проблеми с имунитета. Когато болнавите пациенти извършват насоките на лекаря, боледуват по-рядко в сезона на грипа. Има хора, които са предразположени към заболявания на горните и долните дихателни пътища, и постоянно вършат пневмонии. При тях е наложително да се организира курс за повишение на имунитета. Засилването на имунната система е значимо също и при децата, бременните, възрастни и хронично заболели. И есента е точното време да се стартира имунопрофилактика, с цел да сме здрави в есенно-зимния интервал.

Един от наличните способи за ефикасна профилактика е с хомеопатичния препарат Инфлуцид на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Лекарството укрепва защитните сили на организма и е уместно за всички. Може да се употребява без риск и от възрастни, които всекидневно са натоварени с доста лекарства, от деца и даже от бременни и кърмачки. За профилактика се приема един месец по три таблетки на ден.

Инфлуцид е също толкоз сполучлив и за лекуване на грип и простуда. Действа антивирусно и оказва помощ да се избегнат затрудненията и антибиотиците. Ако сте пропуснали имунопрофилактичната стратегия и към този момент сте пипнали респираторна зараза, взимайте по 1 табл. на всеки час, до 12 табл. дневно (за деца под 12 година – по 1 табл. на всеки 2 часа, до 8 табл. на ден) при остри признаци. След като настъпи усъвършенстване, намалете приема на 3 табл. на ден за още една седмица.

Доказано сполучлива е и имунопрофилактиката с Шуслеровите соли на DHU. Тя включва комбинацията от Шуслерова сол №3 стоманен фосфат (осигурява повече О2 за тъканите и повече сила за отбрана на организма), сол №6 калиев сулфат (укрепва защитните функционалности на кожата и лигавиците, подтиква чернодробната функционалност и подкрепя детоксикацията на организма) и сол №7 магнезиев сулфат (действа хармонизиращо и релаксиращо в интервали на стрес, усъвършенства съня). Приемайте по 3 табл. (2 т. за деца) от всяка сол, надлежно заран, обед и вечер, в продължение на най-малко 1 месец.

Грешки в лекуването задълбочават проблемите

В общоприетия случай на простудно заболяване, със мощна кашлица и нараснала температура, човек отива при персоналния си доктор и неведнъж получава антибиотик, от време на време и без да е безусловно належащо. Друг характерен проблем у нас – доста хора се самолекуват с антибиотици, тъй като са неосигурени и нямат достъп до експерт. Избират медикаменти, за които са чули от прочут. Но това, което е помогнало на съседа ви, може да не е най-хубавото за вас.

Честата приложимост на антибиотици – повече от 3 пъти годишно – е пагубна за имунитета. Затова от ден на ден пациенти се обръщат към лечения като хомеопатията, която може да се ползва дълготрайно време и то без странични резултати.

Внимавайте и какво слагате на трапезата си. Лошото хранене също има виновност за отслабената имунна система. Не всички могат да си разрешат задоволително качествени артикули, само че въпреки всичко би трябвало постоянно да избираме прясно приготвената храна, богата на витамини и белтъчини, пълноценна и разнообразна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР