Младежкият ни национален отбор отстъпи на Нидерландия с 3:1 като

...
Младежкият ни национален отбор отстъпи на Нидерландия с 3:1 като
Коментари Харесай

България поведе, но допусна обрат срещу Нидерландия

Младежкият ни народен тим отстъпи на Нидерландия с 3:1 като посетител в квалификационен мач за Евро 2023. Нашите поведоха в резултата, само че позволиха поврат.

Мартин Минчев откри резултат в 20-та минута за родните национали. Маатсен изравни в 39-та минута, а Джошуа Зирзее вкара минута след рестарта за 2:1, като освен това попадение останаха подозрения дали топката не е напуснала очертанията на терена. Зиркзее довърши всичко в 90-та минута след гол от дузпа.

" Лалетата " стартираха с териториално превъзходство, само че без действителни шансове за гол. Първата обстановка обаче пристигна за нашия отбор и тя се оказа голова. Мартин Минчев центрира от десния фланг, а неговият опит се трансформира в удар, който тотално изненада стражът на Нидерландия за 1:0.

Само 2 минути по-късно домакините можеха да изравнят. Отново след центриране от фаул настъпи блъсканица в нашата отбрана, като топката стигна до Зиркзее, който опита удар от въздуха. Единствено положителната интервенция на Дамян Христов и по-късно гредата избавиха “лъвчетата” в тази обстановка.

В тези първи 30 минути " лъвчетата " успяваха добре да накъсват ритъма и да не оставят домакините да завземат за нескончаем интервал топката, надлежно да ни натикат в личното наказателно.

За страдание, нидерландците съумяха да изравнят 6 минути преди края на първото полувреме. След страхотна флангова офанзива Дамян Христов беше заставен да направи ужасно избавяне, само че при добавката левият бек Маатсен изравни на опразнената врата.

Само минутка след рестарта на мача гостите нанесоха своя удар. След центриране отдясно Джошуа Зиркзее се възползва от комплициране в родната защита и преодоля Христов за 2:1. При повторението обаче ясно се видя, че при центрирането на Ван де Вен топката към този момент бе напуснала очертанията на игрището и трябваше да бъде изпълнен удар от вратата за нашия отбор.

В 58-ата минута резултатът можеше да стане и 3:1. Рейс центрира към нашето наказателно поле и там Екеленкамп изскочи зад тила на отбраната и от много ниско стреля с глава. Ударът му обаче мина на сантиметри от страничния дирек.

Въпреки приличната игра на нашите в отбрана, момчетата на Александър Димитров по този начин и не стигнаха до съществени положения пред противниковата врата. Така в 90-та минута основният арбитър отсъди дузпа за нидерландците, а Джошуа Зиркзее подпечата триумфа с втори собствен гол - 3:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР