Младежите в САЩ се радикализират и политическите движения започват все

...
Младежите в САЩ се радикализират и политическите движения започват все
Коментари Харесай

Бунт на младите хора ли са размириците в САЩ?

Младежите в Съединени американски щати се радикализират и политическите придвижвания стартират от ден на ден да ги приобщават към себе си и те стават все по-радикални. Това сподели пред бТВ някогашният заместител външен министър Милен Керемедчиев в коментар на митингите против гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, умрял в ръцете на полицията.

Той напомни, че подобен вид ескалация и напрежение има от 1960-те години в Съединени американски щати, още от убийството на Мартин Лутър Кинг и направи отпратка към 91-ва година, когато бели служители на реда в Лос Анджелис пребиха Родни Кинг, също негър, и тогава имаше големи митинги.

Пандемията в допълнение усили напрежението, тъй като усили безработицата 8 пъти в Съединени американски щати и това е капката, която преля чашата. Близо 40 милиона американци сега са безработни. Много хора стачкуват против това закононарушение, само че това беше бушонът, който изгърмя общественото напрежение и неналичието на бъдеще, сподели още Милен Керемедчиев.

По думите му има политизация на тези митинги, които започнаха по кротичък метод, и по-късно минаха в ескалация водеща до вандализъм. Тази политизация демонстрира какъв брой се радикализират левите придвижвания в Съединени американски щати, добави той.

Според него главният конкурент на Доналд Тръмп в идните избори е Александрия Кортес, която от една барманка става водач на обществените придвижвания и стремежи, и дава обещание гратис опазване на здравето и образования, и този социализъм набира все по-млади американци, а те стават все по-агресивни.

В някои от щатите, където демократите яхват тези митинги, ще се употребява Националната армия, концепцията на Тръмп е да раздели протестиращите от вандалите и внезапно да се успокои обстановката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР