Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана

...
Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана
Коментари Харесай

Митничари откриха недекларирана валута за над милион лева на “Капитан Андреево“

Митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 118 221 лв. при инспекция на товарен микробус, излизащ от страната, оповестиха от районния пресцентър на митниците в Свиленград.

Случаят е от към 4:40 ч. през вчерашния ден, когато на пункта идва товарен микробус с турска регистрация от Англия през България за Турция. Превозното средство с лидер турски жител е селектирано за щателна митническа инспекция. При нея се открива, че в особено построени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети, съдържащи английски и шотландски паундове с друг номинал.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 484 160 английски паунда и 11 240 шотландски паунда, равняващи се на 1 118 221 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане. Шофьорът Ш. А., 30 година, е притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на прокурор.

От началото на годината досега митническите чиновници на " Капитан Андреево " са разкрили недекларирана валута с левовата равноценност за над 12 100 000 лв., прецизират от митницата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР