Как да премахнем мазолите по краката? Мазолът представлява ограничена хиперкератоза

...
Как да премахнем мазолите по краката? Мазолът представлява ограничена хиперкератоза
Коментари Харесай

Как да премахнем мазолите по краката?

Как да премахнем мазолите по краката? Мазолът съставлява лимитирана хиперкератоза в региона на пръстите на краката, ходилата или по ръцете. Обикновенно се образува под въздействие на постоянно повтарящи се механични въздействия на едно и също място. Най постоянно визира кожата върху ставните повърхности.

Мазолът се  характеризира се с лимитирана жълто-кафеникава хиперкератоза. Най-честият признак е пълен и недодялан сектор от кожа, както и сензитивност на мястото на мазола.

Сред най-честите аргументи за появяването на мазоли, еносенето на  тесни обувки и високи токчета, които притискат стъпалата. Свободните обувки пък провокират търкане вътре в обувката, деформации на ходилата, носене на обувки без чорапи, които да предпазят кожата. 

Как да премахнем мазолите по краката? 15.06.24 03:00 Недооценено растение, което всеки би трябвало да яде през цялата година 15.06.24 02:00 Трите най-опасни неща в кухнята, които вредят на здравето 15.06.24 01:30 Кои храни съдържат повече протеини от яйцата? 15.06.24 01:00 Как да отличим истинския парфюм от подправения и да не изхарчим непотребни пари? 15.06.24 00:30

Големите и дълбоки мазоли се отстраняват коренно, посредством електрокаутеризация, като се отстранява мазолът с осъществяването на една процедура. Други способи за унищожаване са посредством течен азот или разтвори на салициловата киселина, като при тях са нужни няколко процедури, които се вършат през шпации. Обикновено са сполучливи при по-малки по размер мазоли.

За да не се образуват наново мазолите, би трябвало да се приключи триенето и натиска върху зоните на стъпалото и да се употребяват подобаващи обувки. За задачата, може да се употребяват ортопедични стелки, които се създават самостоятелно за ходилото.

При поява на мазол, региона от кожата може постоянно да се почиства и да се отстраняват горните пластове посредством домашни средства. Използването на омекотяващи кремове също би било от изгода.

Източник: pulse

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР