Митничари откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина

...
Митничари откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина
Коментари Харесай

Хванаха над килограм златни бижута на Капитан Андреево

Митничари откриха над 1.2 кг златни украшения в шофьорската кабина на товарен автомобил.
На 09.04.2022г. на пункт " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Полша. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При пролъчване с рентгенова инсталация и последващия физически надзор, сред хранителни артикули в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити 3 картонени кутии. Те съдържали 170 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, огърлици. Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14- каратово злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лв.. Контрабандните златни произведения са арестувани. Това оповестяват от Агенция " Митници ".
По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
По предписание на Окръжна прокуратура Хасково лидерът на товарния автомобил- 48- годишен турски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1б “Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България “, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура град Хасково.
Разследването по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР