Мистичните ритуали, които се прилагат за привличане или запазване на

...
Мистичните ритуали, които се прилагат за привличане или запазване на
Коментари Харесай

Каква е историята на ритуалите за любов

Мистичните ритуали, които се ползват за привличане или опазване на любовта, водят своето начало още от епохата на Средновековието, когато желанието на младото момиче да си откри брачен партньор е било равнозначно на желанието ѝ за здраве.

Един от най-старите ритуали, при който се схваща дали половинката ни обича, е късането на листата на маргаритки.

Този необятно публикуван обред демонстрира дали възприятията ни са споделени, като отговор на въпроса – Обича ли ме или не, ни дава последното листенце от красивото цвете.

 Маргаритки

Ритуалът се е родил в Ренесансова Франция, когато девойките са късали цели букети от белите маргаритки.

Пренасянето на булката през прага от младоженеца е обред, който датира от Средновековието. Вярва се, че по този метод ще се изгонят злите духове от вкъщи.

През същата ера е станал прочут и ритуалът, при който млади девойки хвърлят монети във шадраван, с цел да се омъжат допустимо най-скоро. Дори се е считало, че кандидат-младоженката може да види лицето на бъдещия си младоженец във водата.

Любопитен е и ритуалът, при който се хвърлят оризови зрънца върху младоженците. Тази традиция е наследена от вярванията на античните египтяни и асирийци.

 Сватба

Тези нации са считали, че оризът е знак на плодородието и ще подари фамилията с доста благополучие и доста деца.

В българската традиция оризът е заместен с пшеница, също така по родните сватби е особено да се подаряват зрънца с пшеница и бонбони, завързани в тюл, за което също се има вяра, че носи изобилие и благополучие на младоженците.

В античните обичаи съществуват и редица ритуали, с които любовта може да бъде призована. Най-известният включва изобразяване на вашия облик и облика на вашия фаворит.

При този обред би трябвало да изобразите допустимо най-детайлно себе си и индивида, който желаете да се влюби във вас.

Под изрисуваните фигури би трябвало да поставите и двупосочна стрелка, под която да напишете какво възприятие желаете да се роди сред вас и избраника ви.

Любовна магия не се прави за възмездие или наказване, тъй като ще бъдете осъдени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР