Мистериите с изчезване на обекти не са нещо ново и

...
Мистериите с изчезване на обекти не са нещо ново и
Коментари Харесай

Мистериозно изчезна научна лаборатория от дъното на Балтийско море

Мистериите с изгубване на обекти не са нещо ново и невиждано до момента. Всякакви предмети, без значение от размера им, се е случвало безусловно да се изпаряват от мястото, където са сложени.

По-рядко това се случва с научна инсталация. Да изчезне цяла обсерватория не е смешка работа, само че когато мястото, от което внезапно е престанала да работи, се намира на дъното на Балтийско море, това към този момент наподобява като неуместна обстановка.

Странно или не, тъкмо това се е случило със станцията, сложена от немски учени, с цел да събира данни поради научно проучване.

Подводната обсерватория е била закотвена на дъното на морето преди 3 години, а зоната на позициониране е неразрешена за корабоплаване. Това е място край крайбрежията на Германия.

Липсата на апаратурата за научни търсения е открита, защото данни от нея престанали да идват. Затова към мястото, където се намира научната подводна лаборатория, били изпратени водолазни екипи. При идването си те открили, че станцията не е там. Открили единствено остатъци от кабели, благодарение на които са излъчени данни.

 балтийско море

При разискване на странната преживелица експертите изключили опцията обсерваторията да е отнесена от морското течение или да е унищожена без излишък от жители на морското дъно. Двата съставни блока на научната станция тежат надлежно над половин звук и над 200 кг.

Остава версията за човешка интервенция, което може да се окаже удивително достижение, защото междинната дълбочина на Балтийско море е 52 метра, а най-дълбоката точка е на 459 метра. Самото дъно тук-там е песъчливо и равно, на други обаче е неравно и скалисто. Слизането на сходна дълбочина е по силите на добре готови водолази, а изваждането на забележителна по тегло инсталация е респектиращо достижение, в случай че се прави от дилетанти.

Научната инсталация коства към 300 хиляди евро, а опциите да събира информация са обилни. По тази причина следствието се води от локалната полиция, която е призовала популацията да спомага, в случай че има информация за засилена интензивност във водата в региона, където е била позиционирана техниката.

Общо 9 страни, в това число Германия, имат изход на Балтийско море.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР