Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на правителството

...
Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на правителството
Коментари Харесай

Словения удължава мерките за граничен контрол с Хърватия и Унгария

Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на държавното управление да бъде продължен граничният надзор с Унгария и Хърватия с още 20 дни, заяви министърът на вътрешните работи на страната Бощян Поклукар, представен от СТА. В обяснението за взетото решение за краткотрайно наново въвеждане на граничен надзор словенското държавно управление показва закани за публичния ред и вътрешната сигурност в Европейски Съюз, обстановката в Близкия изток и Украйна, както и неотдавнашните терористични офанзиви в някои страни-членки на Европейски Съюз.

" Знаем, че равнището на терористичните закани в някои европейски страни е към момента високо; в Словения е приблизително. Това е и повода на 2 ноември министрите на три страни - Словения, Италия и Хърватия да се срещнат в Триест и да обсъдят опасността от тероризъм и ограниченията, които откриваме на границата и в района ", добави Поклукар, представен от словенската телевизия N1.

На 21 октомври Словения вкара краткотраен граничен надзор по границите с Хърватия и Унгария. Първоначално бе оповестено, че мярката ще продължи 10 дни, само че Поклукар счита, че тя ще бъде удължена още малко. Според закона мярката може да бъде удължена до два месеца.

" Смятам, че равнището на заплаха от тероризъм ще намалее с времето. Ще го оценяваме и поправяме в придвижване ", сподели министърът предходната седмица.

Словения вкара тази мярка, откакто Италия я осведоми, че ще вкара краткотраен граничен надзор със Словения. Италия към този момент уточни, че се чака надзор на границата със Словения през цялата зима.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР