Мъж беше намерен мъртъв в западна Индонезия след нападение от

...
Мъж беше намерен мъртъв в западна Индонезия след нападение от
Коментари Харесай

Индонезиец загина от нападение на тигър

Мъж беше открит мъртъв в западна Индонезия след нахлуване от суматрански тигър, това е последният случай на спор сред хората и сериозно застрашения тип.

(Във видеото може да научите повече за: Топ 5 метода по какъв начин да оцелеем от нахлуване на озверяло диво животно)

Има единствено няколкостотин тигри на западния остров Суматра, те постоянно са цел на бракониери поради частите от тялото им, до момента в който необузданото обезлесяване доста е понижило местообитанието им.

Екип от природозащитници беше изпратен да търси огромната котка, откакто 26-годишният мъж беше открит мъртъв в ферма в провинция Риау на остров Суматра в четвъртък следобяд с рани, показващи нахлуване от тигър.

„ Нашият екип отпътува тази заран (да търси тигъра). Въз основа на отчета регионът е в местообитанието на тигрите “ , сподели шефът на локалната природозащитна организация Генман Сухефти Хасибуан пред Агенция Франс Прес.

Началникът на локалната полиция Буди Сетиаван сподели късно в петък, че са получили сигнал, че двама служащи са чули техен другар да крещи, до момента в който са пръскали бурени в акациева ферма.

Работниците се пробвали да потърсят сътрудника си, само че вместо това разкрили отпечатъци от тигри на земята. Те оповестиха за случая на управлението на плантацията, което изпрати още хора да търсят жертвата. Тялото на жертвата по-късно е открито с откъсната дясна ръка, както и с рани от ухапвания по врата.

През февруари минимум четирима фермери в най-западната индонезийска провинция Аче бяха нападнати от суматрански тигри в два обособени случая.

Суматранските тигри са считани за изчезващ тип от Международния съюз за запазване на природата, в дивата природа от тях са останали по-малко от 400 екземпляра. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР