Министерството на търговията на САЩ добави шест физически и юридически

...
Министерството на търговията на САЩ добави шест физически и юридически
Коментари Харесай

САЩ наложи санкции на руски фирми, Русия предупреди, че това е стъпка към конфронтация

Министерството на търговията на С АЩ добави шест физически и юридически лица от Русия към своя черен лист , оповестява ТАСС.

Според американските управляващи те са включени в листата поради опитите им да " закупят артикули, в това число тези от американски генезис, за действия , които опонират на ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ".

Според американската страна Teson, Radiant Group of Companies и Trade Component " вземат участие в доставката на електронни съставни елементи от американски генезис, евентуално за осъществяването на съветски военни стратегии ".

Организациите от листата са обект на по-строг режим на надзор на износа. Така че влизането в листата допуска въвеждане на спомагателни лицензионни условия за експорт и реекспорт на артикули към неговите.
 Комисия в Конгреса одобри корекция, отменяща отхвърли от наказания против „ Северен поток 2 “
Комисия в Конгреса одобри корекция, отменяща отхвърли от наказания против „ Северен поток 2 “

Предложена е от демократката Марси Каптур...

Решението на Съединени американски щати да сложи в черния лист няколко съветски компании е ход за борба от страна на Вашингтон , разяснява съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов.

" Това е следващата конфронтационна стъпка в умишлените старания на Вашингтон да ограничи достъпа на локални предприятия до високо прецизни технологии от чужбина. Това е в главен контрастност с изказванията на управляващите на Съединени американски щати , в това число по време на срещата на върха в Женева , по отношение на нуждата възстановява целия набор от двустранни връзки ", изясни той.

" Говорим за описи за надзор на износа, които включваха съветски компании, занимаващи се с микроелектроника . В същото време американската страна още веднъж не даде съответни данни за това, кои са откритите нарушавания. "

" Използват още веднъж likely-вероятно , казвайки, че нашите компании евентуално купували електронни съставни елементи от Съединени американски щати за някои съветски военни стратегии - този метод не устоя на рецензия ", добавя Антонов.
 Путин се изрече за опитите на Съединени американски щати да запазят монополно състояние в света
Путин се изрече за опитите на Съединени американски щати да запазят монополно състояние в света

Въпреки глобите икономическият суверенитет на Русия се увеличавал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР