Министерството на отбраната на Хърватия съобщи, че изпраща войниците от

...
Министерството на отбраната на Хърватия съобщи, че изпраща войниците от
Коментари Харесай

Хърватски войници се включват в мисията на НАТО в Косово

Министерството на защитата на Хърватия заяви, че изпраща бойците от 40. Контингент на НАТО в мироопазващата задача на Алианса в Косово (КейФОР). Войниците са част от бронетанкова и механизирана бригада на хърватската сухопътна армия, написа Българска телеграфна агенция.

На церемонията по изпращането на бойците през вчерашния ден участва хърватският министър на защитата Иван Анушич. Той напомни, че при досегашното присъединяване на хърватски бойци в задачата КейФОР всеки от 150-те бойци на Хърватия е вложил знанията и опита си в „ построяването на положителен облик на хърватската армия ".

Началникът на Генералния щаб на хърватските въоръжени сили адмирал Роберт Хран също участва на церемонията и уточни, че задачата на тези бойци е да допринесат за мира и сигурността.

„ Вашата задача в интервенцията е да допринесете за мира и сигурността в нашия необятен район, което е от изключително значение за националния интерес ", сподели Хран.

Въоръжените сили на Хърватия вземат участие в КейФОР от 16 юни 2009 година През 2023 година и 2024 година е утвърдено присъединяване на до 160 представители с до два хеликоптера, с опция за ротация на войниците
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР