Министерството на образованието и науката предлага на здравните власти при

...
Министерството на образованието и науката предлага на здравните власти при
Коментари Харесай

МОН предлага заедно в клас да се върнат по 5 випуска от големите ученици

Министерството на образованието и науката предлага на здравните управляващи при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и правилото за невзаимодействие сред паралелките, присъствено в учебно заведение да се образоват по пет випуска от прогимназиален и гимназиален стадий по едно и също време, вместо досегашните три, заяви Българска национална телевизия.

В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас в учебно заведение да се върнат и тези от 6-и и 11-и клас, планува просветното министертво.

Според графика за идващото периодично повтаряне, което е от 17 май до 4 юни, в учебно заведение ще се образоват 6-и, 7-и, 8-и, 10-и и 11-и клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален стадий, както и тези, които се образоват в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на учебното заведение.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено образование, не престават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде написано в заповед на министъра на опазването на здравето, а графикът за образование в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР