Двугодишната битка на Федералния резерв за укротяване на инфлацията се

...
Двугодишната битка на Федералния резерв за укротяване на инфлацията се
Коментари Харесай

Фед се бори да пречупи гърба на инфлацията. Ето защо.

Двугодишната борба на Федералния запас за усмиряване на инфлацията се трансформира в продължителна война, като централната банка се бори с цените, които са изненадващо високи тази година. Основна причина: настойчиво високите разноски за жилища и наеми, които изтощиха бюджетите на семействата в Съединени американски щати

Фед ще прегледа деликатно последния отчет за показателя на потребителските цени в сряда сутринта за признаци, че акцията му за дефинитивно потушаване на необузданата инфлация до повишението на лихвените проценти работи. Уолстрийт чака леко усъвършенстване, като икономисти предвиждат, че показателят на потребителските цени през април се е повишил с 3,4% по отношение на миналата година, малко по-малко от нарастването от 3,5% през март, съгласно компанията за финансови данни FactSet.

Все отново 3,4% остава доста по-висока от задачата на Фед от 2% инфлация. Председателят на Фед Джеръм Пауъл призна във вторник, че увереността му, че инфлацията ще се намали, „ не е толкоз висока, колкото беше “.

Еди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР