Министерството на образованието и науката (МОН) отлага за следващата година

...
Министерството на образованието и науката (МОН) отлага за следващата година
Коментари Харесай

Денков отлага ремонт на училища и детски градини, за да има за тестове

Министерството на образованието и науката (МОН) отсрочва за идната година някои ремонтни и капиталови действия в учебните заведения, детските градини и центровете за специфична просветителна поддръжка и за поддръжка на личностното развиване, с цел да обезпечи средства за закупуване на проби за възпитаници.

От министерството оповестяват, че ще продоставят 2,8 млн. лева от своя бюджет за закупуване на проби за възпитаници.

В края на октомври т.г. кабинетът отпусна на Министерство на здравеопазването 13 млн. лева, с които сега се купуват проби. Заедно с спомагателните 12,8 млн. лева парите ще стигнат за проучване на учениците от I до XII клас до края на 2021 година Целта е освен всички да учат присъствено, само че и безвредната среда в учебно заведение да бъде обезпечена най-малко до коледната почивка.

До момента МОН е получило от Министерство на здравеопазването общо 851 000 теста за учениците от I до IV клас. От 10 ноември т.г. до в този момент се изразходени към 300 000 от тях. Остатъкът ще стигне за дребните възпитаници до края на идната седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в учебните заведения в страната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР