Министерството на икономиката подготвя сигнал до прокуратурата за проекта правителствен

...
Министерството на икономиката подготвя сигнал до прокуратурата за проекта правителствен
Коментари Харесай

МИ готви сигнал до прокуратурата за проекта правителствен комплекс в София тех парк

Министерството на стопанската система приготвя сигнал до прокуратурата за плана " държавен комплекс в София тех парк ". Това сподели служебният министър на стопанската система Кирил Петков, който дава отговор онлайн на въпроси на жители и медии. Министър Петков първи дава отговор в рубриката " Властта приказва! Открито " във фейсбук страницата на Министерския съвет. В рубриката членове на държавното управление ще дават отговор на въпроси на жители и медии, заложени по време на излъчването или авансово на фейсбук страницата на държавното управление.

Министърът съобщи, че на този план би трябвало да бъде комплициран край. От мен каквото зависи, ще го спра на момента, единствено да забележим вредите за страната да са минимални, с цел да не заплаща данъкоплатецът за следващата нелепост, добави Петков. Големият въпрос е каква част от сумата можем да си върнем назад на страната, аз бих се радвал целият задатък да се върне, компанията евентуално ще каже, че би трябвало някаква част от средства за планиране да ѝ се платят, въпросът е да забележим какъв брой ще минимизираме вредите по този план, сподели министърът.

Не мога да открия смислена причина за какво този комплекс би трябвало да бъде повдигнат в миг, когато имаме толкоз цели за нашите финанси и те да са в употребява на стопанската система и в обществена полза; за какво ние да изберем да сложим 190 млн. лева в един небостъргач в София тех парк, това ми се коства безумна концепция, разяснява министърът. Той подсети, че постройката по дизайн е трябвало да бъде 90 000 квадратни метра и посочи, че сходни образци е виждал единствено в Дубай. Министърът уточни, че такива планове могат да си разрешат единствено страни с много средства от нефтени продажби. По думите на министъра, в София тех парк би трябвало да има новаторски планове.

Министърът дефинира като проблематичен и метода на възлагане на плана посредством " инхаус ". Той попита също и какво се случва със постройките в центъра, откъдето чиновниците на ведомствата е било планувано да се реалокират след построяването на комплекса, и дали не е било концепцията част от постройките да се продадат и да има двойна облага " за тези, които са си го мислили ". Министърът изрази вяра, да не се е стигало чак до такава степен
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР