Ако вашето куче ви следва навсякъде, тогава най-вероятно знаете какво

...
Ако вашето куче ви следва навсякъде, тогава най-вероятно знаете какво
Коментари Харесай

Защо кучето ме следва навсякъде?

Ако вашето куче ви следва на всички места, тогава най-вероятно знаете какво е да бъдете следени от позната четирикрака сянка, без значение дали се местите от стая в стая, готвите в кухнята или даже употребявате банята.

Да имаш непрекъснат сателит, може да бъде успокояващо, обичливо или от време на време напряко досадно, само че за какво вашето куче ви следва на всички места и обикновено ли е това държание?

Защо кучето ми ме следва на всички места

Ако вашето куче ви следва на всички места, това е знак, че то ви има вяра и ви обича и че го карате да се усеща безвредно. Да ви следват доста от близко, може да е знак, че му е скучно, може да желае нещо, да се усеща уплашено или просто да е любопитно. Освен е част от естественото обществено държание на кучетата да гледат и следват какво вършиме, с цел да поддържат положителни връзки с вас. Желанието да са покрай вас е обикновено, само че някои кучета може да са прекомерно прилепчиви или даже да се тревожат, когато притежателят им си тръгне. Има редица способи, по които можете да помогнете на вашия любим да се почувства по-уверен, само че постоянно би трябвало да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, в случай че се притеснявате.

Вашето куче ви обича

Ако вашето куче ви следва на всички места, това най-вероятно е знак, че то ви обича или напряко обожава. Когато кучетата взаимодействат с някого, който харесват, се освобождава хормонът окситоцин. Окситоцинът постоянно се назовава хормон на любовта и ви кара да усещате оня топъл искра, когато сте към някого, който харесвате. Кучетата са необикновено обществени животни и обичат да прекарват времето си със своите стопани. Вие сте целият свят на вашето куче и да бъде с вас е значима част от живота му. Вие го карате да се усеща щастливо, несъмнено и предпазено и то се радва да прекарва времето си с най-хубавия си другар. Въпреки че може да не знае смисъла на термина персонално пространство, фактът, че желае да бъде към вас, в действителност е комплимент.

Те получават награди, когато ви следват

Как реагирате, когато вашето куче ви следва? Склонни ли сте да го игнорирате, или го потупвате, гушкате или може би даже му давате лакомства? Възможно е вашето куче да е научило, че в случай че ви следва в близост, ще получи вкусни неща. Като му давате убеденост, внимание и лакомства всякога, когато ви следва, го насърчавате да продължи да го прави.

На кучетата им е скучно

 Защо кучето ме следва на всички места?

Вашето куче може да ви следва, тъй като търси нещо за правене. Може просто да му е забавно да види с какво се занимавате. Запитайте се дали смятате, че вашето куче получава задоволително умствена и физическа стимулация. Ако отговорът е не, тогава може да се наложи да намерите други способи да извършите живота му по-интересен, като да вземем за пример по-дълги или по-редовни разходки, да му давате играчки за дъвчене или хранителни пъзели да играе.

Искат да знаят какво става

Кучетата са естествено любознателни и обичат да знаят какво се случва. Те ви следват в близост, тъй като за тях вие сте индивидът, който знае и сте вратата към всички вълнуващи неща. Любопитният темперамент на вашето куче значи, че то постоянно е в краката ви и си пъха носа във всичко, безусловно, с цел да не изпусне нещо забавно.

Кучето те следва, тъй като те чака

Кучетата са страхотни в усвояването на всекидневието си. Ако наближава време да излезете на разходка или да го нахраните, вашето куче евентуално го знае и може да ви следва из къщата, с цел да ви накара да побързате. Кучетата също са доста положителни в разчитането на езика на тялото ни и в намирането на улики за това, което считаме да създадем след това. Ако планирате да извършите нещо, което те считат за вълнуващо, те ще ви следват с вярата, че ще го извършите скоро.

Кучетата се пробват да ви кажат нещо

Ако кучето ви лае, скимти или крачи напред-назад, пробвайте да го последвате и вижте къде ще ви води. Възможно е да има потребност от повече вода, да желае повече храна или да би трябвало да излезе на открито, с цел да отиде до тоалетната. Ако вашето куче ненадейно стартира да ви следва и е по-настоятелно от нормално, това може да значи, че не се усеща добре и може да се нуждае от в допълнение утешение и обич. Ако сте загрижени за здравето, би трябвало да се консултирате с вашия ветеринарен доктор.

Това е естествено държание

 Кучето ме следва на всички места?

Да ви следва на всички места, е част от естественото обществено държание на вашето куче. То гледа и следи какво вършиме, с цел да поддържа положителни връзки с вас. Това се назовава алеломиметично държание и служи за редица цели. Начин е за основаване и поддържане на обществени връзки. Това е и държание за самозапазване – да бъдеш с някого, на който имаш доверие, е добре, а копирането на държанието му също е част от ученето.

Кучето ви следва, тъй като се опасява

Вашето куче ви възприема като собствен надзирател и бранител, тъй като ми помагате да бъде в сигурност. Някои звуци, като гръмотевични стихии и фойерверки, са ужасяващи за някои кучета и те може да ви последват в близост, с цел да търсят протекция и кураж от вас. Ако вашето куче е уплашено, то може да затисне ушите си, очите му да се разширят и да се задъхва повече от нормално. Ако кучето се опасява, може просто да желае да е покрай вас и може да не желае да яде, пие или играе.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР