Колкото и да обичаме домашния си любимец, кучешките косми по

...
Колкото и да обичаме домашния си любимец, кучешките косми по
Коментари Харесай

Съвети за лесно почистване на кучешките косми

Колкото и да обичаме домашния си любим, кучешките косми по облеклата или в леглото могат да са много неприятни. Дори и късокосместите кучета оставят косми по текстилните повърхности на дома. Особено през есента или пролетта, когато кучетата си сменят козината, космите могат да са противен проблем, с който се постанова непрекъснато да се борим.

Но за благополучие има няколко трикове и потребни препоръки, които ще ви оказват помощ елементарно да почистите кучешките косми. С тяхна помощ ще се радвате на дом и облекла без косми, без да се постанова да избягвате гледането на домакински любим у дома.

Използвайте обособени одеяла

Въпреки че не можем да покрием целия си дом, с цел да предотвратим залепването на кучешките косми, то можем да покрием честите места, където домашния любим спи. Изберете одеяло от елементарен за изпиране текстил и го постелете на частта от дивана, където кучето ви обича да лежи.

Така няма да лишавате кучето от място на дивана, само че и няма да ви се постанова да чистите целия диван от косми всеки няколко дни. Все отново настрана було доста по-лесно се изпира. Също по този начин покривалото не е наложително да е остаряло, грозно одеяло - изберете красиво декоративно одеяло или кувертюра, която ви пасва на интериора.

А бихте могли даже да ги сменяте съгласно сезона.

За изпирането на сходно одеяло също има няколко потребни съвета. Разбира се, следвайте напътствията за изпиране на етикетите на въпросното одеяло или кувертюра, само че в случай че е уместно, можете да ги третирате авансово в сушилня за облекла. Сложете ги в сушилнята дружно с кърпички за сушилня за 10 минути и по-късно ги изперете. Този прелиминарен развой ще помогне да освободи огромна част от космите по текстила.

Ролки за разчистване на косми

 Куче с доста косми

Лепкавите ролки за събиране на косми не са нов способ и евентуално на мнозина е прочут. Най-обичайните ролки имат залепваща повърхнина, която събира космите от мебелите и от облеклата. След като загуби лепящите си свойства, горния лист се отстранява и изпод е идващият, който е чисто нов и подготвен за разчистване на косми. Докато тези ролки за разчистване на кучешките косми са най-разпространените, те могат да не са подобаващи за всеки.

Някои хора избират силиконовите ролки за разчистване на космите, защото те се смятат за по-икономичен вид. Тяхната повърхнина не е лепкава, а вместо това събира космите с помощта на самата си текстура.

Когато се изпълни с косми се почиства благодарение на вода. И двата типа ролки имат както своите преимущества, по този начин и своите дефекти, то функционалността им е една - да почистват кучешките косми от домашния текстил и от облеклата. И те се оправят с нея дейно.

Други хрумвания за разчистване на кучешките косми

Понякога когато на облеклата ни залепват нишки или дребни косми, инстинктивно се опитваме да ги почистим с мокра ръка. Тъй като почистването на кучешки косми се случва много дейно с мокра ръка, гумените ръкавици за събиране на косми работят по сходен способ.

Те съставляват елементарни гумени ръкавици, с реснички или грапава повърхнина по тях. За да ги употребявате за почистването на косми ще е нужно единствено да ги сложите на ръцете си, да ги навлажните и да минете по окосмената повърхнина. Също като силиконовата ролка, те се измиват под вода, когато се изпълнят с косми и по-късно за подготвени за последваща приложимост.

Друг потребен съвет е да употребявате остарели чорапи, с цел да почистите пода от косми. Това може да не е дейно върху килим, само че върху дървен под или плочки ще събере космите по-добре от фамилната прахосмукачка. Просто обуйте остарял чифт чорапи и се плъзгайте по пода, събирайки с краката си космите! Децата даже ще желаят да ви оказват помощ.

Вижте още: Как да спасим облеклата от космите

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР