Министерство на външните работи на Тайван благодари на САЩ за

...
Министерство на външните работи на Тайван благодари на САЩ за
Коментари Харесай

Тайван благодари на САЩ за подкрепата

Министерство на външните работи на Тайван благодари на Съединени американски щати за непрекъснатата поддръжка за присъединяване на островната страна в интернационалните организации.

Министерство на външните работи издаде прессъобщение през вчерашния ден, в което акцентира на другарските връзки сред Тайван и Съединени американски щати.

Генералният секретар на министерството Лили Хсу съобщи, че Тайван ще продължава да работи взаимно със страни-съмишленици в посока усилване на интернационалната си роля. Страната ще се стреми да поддържа интернационалния ред, да предизвиква районното съдействие и да показва чрез съответни дейности, че Тайван е мощ на положителното и постоянно е подготвен да помогне.

По време на срещата на високо равнище сред Съединени американски щати и Тайван, състояла се по-рано тази седмица, двете страни споделиха отзиви по разнообразни тематики, измежду които публичното опазване на здравето, околната среда и икономическото съдействие. В полемиката бе наранена и тематиката за включването на Тайван като наблюдаващ в идната Световна здравна асамблея идващия месец, както и ролята му в Организация на обединените нации и бъдещото му присъединяване в Международната организация за гражданска авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР