Министерство на правосъдието предлага изграждане на електронна информационна система -

...
Министерство на правосъдието предлага изграждане на електронна информационна система -
Коментари Харесай

Улесняват проверките за запорирано имущество с единна база данни

Министерство на правораздаването предлага създаване на електронна осведомителна система - единна входна точка за запорите в България. Така информацията за движимите движимости с регистрационен режим, върху които са наложени запори по изпълнителни каузи, ще бъде централизирана в една база данни. Системата ще е налична за институциите и лицата на територията на страната и отвън нея, които имат право на достъп до тази информация.

Към момента в законодателство има нормативна празнина по отношение на опцията за информиране на заинтригуваните страни преди осъществяване на покупко-продажба на движими движимости (пътно-транспортни средства, селскостопанска техника, пътностроителна техника и др.) по отношение на наложени запори върху тях, оповестиха от държавната осведомителна работа.
 Предлагат промени за компаниите в неплатежоспособност
Предлагат промени за компаниите в неплатежоспособност

Оптимизират се процесът, правосъдните такси и осребряването на имуществото

Предвижда се базата данни за запорите и системата за електронен обществен търг да работят на основата на обща осведомителна система, с цел да може да се употребява общ обединен стандарт при построяването на двете функционалности и автоматизирано придвижване на данни от регистъра на запорите на движими движимости към модула за продажбите и назад.

Предвижда се новата система да способства за развиването на електронните услуги, които се дават на жителите и бизнеса, и да сътвори опция за взаимоотношение сред обособените системи при инспекция за съществуване на запор върху движимост на обещано лице. Така се цели да се реализира оптималната осведоменост на жителите, бизнеса и държавните органи, ще се понижи опцията за предписание със запорирани движимости.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР