Да се говори за предизвикателствата за националната и международната сигурност

...
Да се говори за предизвикателствата за националната и международната сигурност
Коментари Харесай

Над 12 000 мигранти опитали да влязат в България от началото на годината

Да се приказва за провокациите за националната и интернационалната сигурност не е лесна работа. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на Парламентраната Асамблея на НАТО, която св организира в София.

Сигурността стана хоризонтална тематика, която изисква разговор, посочи той. Всяко събитие може да провокира риск за националната сигурност, уточни министърът. Стоянов подчертава върху дезинформацията. Истината не е вест, разяснява още той.

Обществото е плодородна почва за дезинформация , счита Калин Стоянов. Език на омразата от подправени профили може да провокира принуждение от малолетни в центъра на София, напомни той. Стоянов се разгласи за намерено съдействие. Противодействието на дезинформацията е инвестиция в дълготраен проект, безапелационен бе силовият министър.

Като образец за дезинформация той уточни тематиката за мигрантите. Наблюдава се трайно понижение на мигрансткия напън към България, заявява Министерство на вътрешните работи шефът. От началото на годината до 10 май са открити 12 342 опита за прекосяване на границата ни . Това е със 70% по-малко в съпоставяне със същия интервал, както стана ясно от отчета на министъра. Бдителността ни не би трябвало да понижава, уточни още той. България пази надеждно границата си, безапелационен бе силовият министър. След участието ни в Шенген няма смяна в средата за сигурност, похвали се Калин Стоянов.

Той подчертава и върху киберпрестъпленията. Работим по предварителна защита на екстремизъм и тероризма, съобщи още министърът. Нападението над словенския министър председател е посочило уязвимостта на службите за сигурност, по думите му. Без сигурни Балкани няма сигурна Европа, уточни още вътрешният министър.

Натрупали сме нужния опит в битката с дезинформацията по време на изборите, по думите му. За момента обстановката е спокойна, похвали се Калин Стоянов като посочи, че се работи взаимно с другите ведомства. Няма да допуснем интервенция във вота на 9 юни, успокои той.
 Министерство на вътрешните работи регистрира трайно понижаване на миграционния напън
Министерство на вътрешните работи регистрира трайно понижаване на миграционния напън

От началото на годината 12 хиляди бежанци са създали опит за нелегално прекосяване на границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР