Министърът на здравеопазването Николай Петров заяви, че се радва на

...
Министърът на здравеопазването Николай Петров заяви, че се радва на
Коментари Харесай

Намаляват колективната безотговорност в болниците

Министърът на опазването на здравето Николай Петров съобщи, че се радва на необятна поддръжка от съсловието за готвените от него промени до степен, при която от него се чака да предложи моментални решения на проблемите в опазването на здравето.

В ефира на Българска национална телевизия министър Петров отбрани решението си борда на шефовете на лечебните заведения да се понижи от петима на трима членове, тъй като по този начин се взимат по-бързи решения, е „ груповата безнаказаност “ е в по-малка степен.

"Връщаме се в нормата - от петима на трима. Има образци във всевъзможни направления. Има лечебни заведения, които работят добре и се ръководят добре. Навсякъде сътрудниците се мъчат, дават всичко от себе си, с цел да реализиран едни положителни резултати, които в края на краищата са разнообразни ", съобщи той.

Петров уточни още, че мениджмънтът на частните болнични заведение може да се вземе като образец, тъй като там се получава добър баланс сред цена и качество, изключително при покупката на техника, консумативи и медикаменти. Той означи, че държавните лечебни заведения работят в изискванията на тежка конкуренция и продължителен дефицит на средства. Въпреки това, преди увеличението на финансирането за лечебните заведения, първо би трябвало да се потвърди, че те може да се ръководят удачно.

"Средствата за опазване на здравето не доближават предвид на демографската конюнктура. Една група от към милион души не заплащат осигуровки, други са в чужбина и употребяват нашите здравни услуги. Ако би трябвало да сложим казуса с финансирането, би трябвало да аргументираме множеството пари. В подобен случай би трябвало да потвърдим с обстоятелства, че управляваме системата добре. Първо би трябвало да запушим пробойните и по-късно да желаеме повече пари ", добави здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР